BMC'nin Vuran'ı yıl sonu yollarda

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Paralel'in uydusu Sözcü ve Cumhuriyet'in yalan haberlerle karalamaya çalıştığı BMC'nin yeni gözdesi Vuran'ın, yıl sonunda kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Ekim 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BMC'nin Vuran'ı yıl sonu yollarda

Terör örgütü PKK'nın saldırılarına karşı Mehmetçiğe en güvenli zırhlı araçları milli kaynaklarla üreten BMC, Paralel örgüt medyasının hedefinde.

Bu hafta Katar'daki MÜSİAD Savunma Sanayi Fuarı'nda görücüye çıkardığı araçlarına birçok ülkeden sipariş yağan BMC'nin yeni zırhlısı VURAN, Paralel örgüt medyası ve destekçilerini rahatsız etti. Paralel'in uydusu Sözcü ve Cumhuriyet, aynı gün (!) VURAN'la ilgili asılsız haberlere imza attı.

Paralel'in amiral gazetesi Zaman'ın aylar önce yer verdiği, BMC'nin ise resmi açıklamayla çürüttüğü 'İsrail' yalanını Sözcü tekrar ısıttı. Cumhuriyet de, Emniyet'in 2 milyon Euro'luk teminat mektubunu tahsil ettiği gerçeğini görmemezlikten gelerek, bir başka çarpıtma haberle BMC'yi hedef aldı.

Milli savunma sanayi için çok önemli bir rol üstlenen şirketi zarardan kurtarıp yeniden üretime geçmesini sağlayan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, her türlü komploya rağmen VURAN'ın yıl sonunda kullanıma hazır olacağını belirtti. Sancak, önceki yönetim döneminde İsrail merkezli bir firma tarafından tasarlanan, ancak daha sonra tüm hakları BMC'ye devredilerek Türkiye'ye önemli bir teknoloji transferine dönüştürülen VURAN'la ilgili spekülasyonlara da cevap verdi.

2 MİLYON EURO VERİLDİ

Sancak, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Vuran'ın teslimatının geciktiği ve bundan kaynaklı cezanın ödenmediği iddiasına şu açıklamayı yaptı:

"Vuran isimli aracın üretiminde kullanılacak olan yeni teknolojinin bürokratik engeller sebebiyle gecikmesi üzerine aracın ihale süresinde yetiştirilme imkanı kalmadığından ek süre talep edilmiştir. Rakip firmalara bu süreyi veren Emniyet Genel Müdürlüğü, BMC'ye aynı müsamahayı göstermemiş ve iddia edilenin aksine teminat mektubumuza el koyup, 2 milyon Euro tahsil edilmiştir. Her şeye rağmen bu üretim devam ettirilmekte olup, en geç yıl sonuna kadar üretimin tamamlanması planlanmaktadır. Ülke içinde ve dışında yoğun talep gören Kirpi'nin silahlı taarruz versiyonu olan Vuran, hem TSK hem de bölgedeki ordular tarafından acil olarak talep edilmektedir. Zira Vuran, kendine özgü dizaynıyla sadece BMC tarafından üretebilen çok gelişmiş bir güvenlik ve taarruz aracıdır. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin konu ile ilgili yayınları doğru değildir ve rakip firmaları koruma amaçlı; kasıtlı bir iftiradır. Ön yargılı ve BMC'ye yönelik bir komplodur. Her şeye rağmen, milli duruşu kendisine ilke edinen BMC bütün iyi niyetiyle, ülkenin ihtiyacı olan bu yeni teknoloji aracı üreterek görevini yerine getirmektedir. Emsallerinden büyük üstünlüklere haiz olan Vuran adlı araç, bütün engellemelere rağmen en geç yıl sonunda kullanıma hazır hale gelecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber