Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanlarının iş bırakma eyleminin ardından artık siyasi iktidardan bir müzakere ortamı beklediklerini kaydetti.

Haber Giriş : 12 Mart 2004 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Tabipleri Birliği, sağlık çalışanlarının iş bırakma eyleminin ardından artık siyasi iktidardan bir müzakere ortamı beklediklerini kaydetti.

Sayek, TTB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 10-11 Mart'taki sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemlerini değerlendirdi.

Sağlık çalışanlarının, ''ücret, iş güvencesi ve sağlık hakkı'' konusundaki taleplerini 5 Kasım 2003, 24 Aralık 2003 ve 10-11 Mart 2004 tarihlerindeki eylemlerle kamuoyuna duyurduklarını anlatan Sayek,''Biz müzakere için hazırız, artık top hükümette. Sağlık alanındaki butahribat durdurulmazsa, bir müzakere ortamı yaratılmazsa, programımızın sonraki aşamasını hayata geçireceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile üşmek için ikinci kez yazılı taleplerini Başbakanlığa ilettiklerini belirten Sayek, ''Umuyoruz masaya oturacağız. Siyasi iktidardan artık bir müzakere ortamı bekliyoruz'' diye konuştu.

''BAKAN AKDAĞ'I ŞİKAYET EDECEĞİM''

Füsun Sayek, Sağlık Bakanlığı'nın web sitesinde vatandaşların doktorlar ve sağlık personeli hakkında şikayette bulunabilecekleri birforma yer verildiğini de belirterek, ''Sağlık sorunlarıyla ilgili kişiler hakkında doğru müracaat yapmalıyız. Ben, bugün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı bakanlık web sitesinden şikayet edeceğim. Bu sevgisizlikortamının öncelikle ortadan kaldırılması lazım'' dedi.

Sayek, Maliye Bakanlığı'nın reçetelere sınırlama getiren 2004 yılı''Bütçe Uygulama Talimatı''na ilişkin Sağlık Bakanlığı ile TTB'ye 17 Mart Çaramba günü için bir toplantı çağrısında bulunduğunu da kaydederek, ''Bütçe uygulama talimatı, hastanın ilaca ulaşmasını engelleyecek şekildedir. Bu durumun düzeltilmesini bekliyoruz'' açıklamasında bulundu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber