Üniversite öğrencilerini isyan ettiren karar

İSTANBUL Üniversitesi'nin, 100 binin üzerinde öğrenciye verdiği uzaktan eğitim sisteminde 47 ilde oluşturduğu sınav merkezlerinin kaldırıldığı ve sınavların İstanbul'da yapılacağı yönündeki kararı, öğrencilerin tepkisine yol açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencilerini isyan ettiren karar

İstanbul Üniversitesi'nde yaklaşık 5 yıl önce kurulan Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) bünyesinde Kamu Yönetimi, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Medya ve İletişim, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Endüstri Mühendisliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Çalışma Ekonomisi, Ekonometri, İktisat, İşletme, Maliye, İlahiyat, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret alanlarında uzaktan eğitim veriliyor.

100 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ MAĞDUR

Tüm bu bölümlerde Türkiye'nin 81 ilinden 100 binin üzerinde öğrencinin uzaktan eğitim aldığı İstanbul Üniversitesi'nin, geçen yıl itibariyle 47 ilde sınav merkezi bulunuyordu. Vizeleri internet üzerinden, final ve bütünlemeleri ise bu illerdeki sınav merkezlerinde gerçekleştiren üniversite, bu yıl yaptığı kısa duyuruda, 47 ildeki sınav merkezlerinin iptal edildiğini, tüm sınavların sadece İstanbul'da yapılacağını açıkladı. Duyuruda, "Aşağıda listesi verilen İstanbul Üniversitesi Uzaktan Öğretim Programları'nın sınavları 2015- 2016 eğitim- öğretim yılından itibaren sadece İstanbul'da yapılacaktır" denilerek, bölümler sıralandı.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE ULAŞAMIYOR

Üniversitenin bu kararı, uzaktan eğitim alan Türkiye'nin birçok ilindeki öğrencilerin tepkisine yol açtı. Telefon, e-mail ve sosyal medya üzerinden binlerce şikayet ileten üniversite öğrencileri, başvurularına yanıt alamamaktan yakındı. 100 binin üzerinde öğrencinin uzaktan eğitimi seçmesinin ciddi nedenleri olduğunu belirten öğrenciler, "Kimi evli, kimi bir işyerinde çalışıyor, kiminin maddi imkanları başka bir ilde okuması için yeterli olmadığı için bu öğrenciler uzaktan eğitimi tercih etti. Tercih edilirken de 47 ilde sınav merkezleri vardı. Bu karar binlerce öğrenci için hem ciddi bir maddi yük hem de İstanbul'a sınav için zaman ayıramama gibi problemler oluşturacaktır" diye yakındı.

Üniversite yönetimine ulaşamamaktan da şikayetçi olan uzaktan eğitim öğrencileri, şikayetleri BİMER'e de ileterek, "Bu durum uzaktan alınan bir eğitim olması sebebiyle tercih edilen fakültenin, evli, bekar, yaşlı, genç, maddi durumu iyi ya da kötü ayrımı yapmaksızın öğrencilerini mağdur ettiği gerçeğini gözler önüne seriyor" diye isyan etti.

Öğrenciler eski sistemin devam ettirilmesini talep etti.

Doğan Haber Ajansı tarafından yapılan habere ilişkin İstanbul Üniversitesi Memurlar.net'e açıklama gönderdi.

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklama:

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile ilgili yayınlamış olduğunuz haberin içeriği doğru değildir. 70 Bin öğrencimizin sadece 6 bin tanesi uzaktan öğretim öğrencisidir. Açıköğretim öğrencilerimizin sınavları geçtiğimiz yıl Türkiye'nin 42 ilinde yapılmış olup her yıl sınav merkezi sayısı artmaktadır. Bu sınav hizmetimizden 64 bin öğrencimiz faydalanmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber