Yine seçim öncesi ve yine patlama

7 Haziran seçimleri öncesinde yaşanan olayın bir benzeri bugün yaşandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yine seçim öncesi ve yine patlama

7 Haziran seçimleri öncesinde yaşanan olayın bir benzeri bugün yaşandı.

7 Haziran seçimleri öncesinde, 5 Haziran'da Diyarbakır'da, HDP'nin yaptığı miting sırasında patlama olmuş ve 4 kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı.

Olay sonrasında, bombayı koyanın Adıyaman nüfusuna kayıtlı bir İŞİD sempatizanı olması üzerinden propaganda yapılmış ve "İŞİD Kürtleri öldürüyor, Devlet seyirci kalıyor" algısı üzerinden, HDP'nin barajın biraz üstünde olan oyu, yüzde 13'e çıkarılmıştı. (MAK Araştırma şirketinin tespitleri için tıklayınız.)

Özetle, Diyarbakır bombalamasından en çok siyasi rant devşiren HDP olmuştu.

Şimdi yine benzer bir süreçteyiz. İçinde genel olarak HDP'ye sempatiyle bakan sivil toplum örgütleri ve sendikaların olduğu grubun Sıhhıye'deki eylemi sırasında patlama oldu ve İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre 30 kişi öldü.

Bombalamanın arkasından, yine muhtemelen HDP'ye oy veren kitleleleri motive edecek bir grup çıkacak ve "Biz barış istiyoruz, onlar savaş istiyoruz" algısı üzerinden, HDP'nin oy kaybı durdurulacak...

Tüm anket şirketlerinin verilerine göre, bugün itibariyle, HDP'nin oyu yüzde 13'ün altına gerilemiştir.

"Biz sırtımızı PKK'ye dayıyoruz" diyen HDP yöneticileri, seçim ihtimaliyle birlikte yine barış vurgusu yapmaya başlamıştı. PKK bile, saldırıların HDP'ye olan olumsuz etkisinden dolayı Pazar günü tek taraflı ateşkes ilan edeceğini duyurmuştu.

İşte bu bombalamayı, üstelik "Barış Mitingi" temalı bir mitinge yapılan saldırıyı planlayanlar, bu saldırının en çok kime yarayacağını da hesaplamışlardır...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber