EPDK Başkanı Yılmaz'dan kritik açıklama

EPDK Başkanı Yılmaz: "Kurum olarak yaptığımız düzenleme sonrası elektrik tüketicileri artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebiliyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EPDK Başkanı Yılmaz'dan kritik açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptıkları düzenleme sonrası elektrik tüketicilerinin artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebildiğini belirtti. EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bir süre önce Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeyle tüketicilere sağlanan olanaklar hakkında bilgi verildi.

HESAPLI TARİFELER SUNAN TEDARİKÇİDEN ELEKTRİK ALINABİLECEK

Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Yılmaz, düzenlemeyle elektrik tüketicisinin önceki tedarikçisine karşı yükümlülüklerinin yerine getirildiğine dair onayın aranması uygulamasının sona erdiğini dile getirdi. Yılmaz, "Böylece tüketiciler daha hesaplı tarifeler sunan tedarikçilerden elektrik alabilecek" ifadesini kullandı.

Tüketicilerin ikili anlaşmalarını kontrol etmeden tedarikçi değişikliği yapmalarından kaynaklanan cezai faturalara maruz kaldıklarına dair şikayetler söz konusu olduğunu kaydeden Yılmaz, "EPDK olarak vatandaşlarımızın mağdur edilmesine izin vermeyiz. Bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak isterim elektrik tüketicilerimiz artık GSM operatörü değiştirir gibi tedarikçi değiştirebilecek. Kim kendilerine daha hesaplı tarife sunuyorsa ondan hizmet alabilecek. Ama vatandaşlarımız yaptıkları sözleşmelere çok dikkat etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, ikili anlaşmaların özel hukuk hükümleri çerçevesinde düzenlendiğini ve EPDK düzenlemelerine tabi olmadığını hatırlatarak, "Bu nedenle tüketiciler tedarikçi değiştirmeden önce ikili anlaşmalarının fesih ve tazminat hükümlerine çok dikkat etmeli bu durum tazminat taleplerine maruz kalmamaları için büyük önem taşıyor" dedi.

SÖZLEŞME YAPARKEN DİKKAT!

Yılmaz, tüketici ve tedarikçi arasındaki ikili anlaşmalarda tazminat hükümlerinin olması durumunda tüketicinin bunu ödeme zorunluluğu olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İkili anlaşmalar özel hukuk hükümleri çerçevesinde düzenlendiği için EPDK düzenlemelerine tabi değil, tedarikçiler arasında fiili geçişin önündeki engelleri ortadan kaldırdık ancak tüketici ve tedarikçi arasındaki ikili anlaşmalarda eğer tazminat hükümleri var ise tüketicilerin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde tazminat ödeme zorunluluğu devam ediyor." Yılmaz yeni sözleşmelerde 5 yıla kadar anlaşmalar imzalanabildiğini, bu tür sözleşmeleri imzalamanın tüketicinin inisiyatifinde olduğunu ancak ağır fatura hükmü içeren sözleşmelerin fesih ve tazminat hükümlerine de ayrıca dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber