Milletvekili seçilirse maaşını fakirlere ve öğrencilere dağıtacak

MHP Amasya Milletvekili Adayı Mehmet Sarı, milletvekili seçilirse bir kuruşundan faydalanmayacağını belirttiği milletvekili maaşını fakirlere ve üniversite öğrencilerine dağıtacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milletvekili seçilirse maaşını fakirlere ve öğrencilere dağıtacak

7 Haziran seçimlerinde hemşehrilerinden yeterli oyu almasına rağmen yurt dışı oylarında ekmesi sonucu 339 oy fark ile milletvekili seçilemedikten sonra yeniden aday gösterildiği 1 Kasım seçimlerine de sıkı şekilde hazırlanan Mehmet Sarı, "7 Haziran seçimlerinde Amasya halkının verdiği oylarla ben milletvekili seçildim. Yurt dışından, nasıl, ne şekil geldiği ve nasıl dağıtıldığı belli olmayan oylarla bizim milletvekilliğimiz elimizden gasp edildi. Milliyetçi Hareket Partisi'ne 447 oy, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 2 bin 500 civarında oy. En tuhafı da HDP'ye bin oya yakın yurt dışı oylarından geldi. Vatandaşımız bunu biliyor. Gerçekleri biliyor. Şimdi 1 Kasım seçimlerinde gasp edilen bu hakkını usulüne uygun bir şekilde reylerini gidip sandığa vermek kaydıyla geri alacaklar" dedi.

İş adamı Mehmet Sarı, TBMM'de Amasya'yı temsil etme hakkını kazanması halinde maaşından bir kuruş dahi faydalanmayacağını belirterek, "Milletvekilliğinde gelen bir kuruştan faydalanmayacağımızı, neticede bu gelen parayı fakir, fukaraya ve yüksek öğrenim gören öğrencilere burs olarak dağıtacağımızı beyan ettik. Bizim ağzımızdan çıkan söz kitapta yazmaz ama hep beyinlere işler. Sözümüz sözdür. Mühim olan vatandaşımızın da bizim bu sözümüzü icra edebilmemiz konusunda reyleriyle bizi sandıktan güçlü bir şekilde çıkarmaları lazım" şeklinde konuştu.

MHP'nin Amasya'da 'yeşil kampanya' adı altında seçim kampanyası yürüttüğüne değinen Sarı, "Siyasetçi temiz olmalı. Temiz siyaset yapmalı. Dürüst siyaset yapmalı. Aklıselim hareket etmeli derken bulunduğu çevresini de kirletmemeli. Astığımız herhangi bir yerde günü geçen afişimiz dahi olsa onu olduğu yerden almak.

Arabalarımızın yüksek sesle müzik çalmamaları, Okul önlerinde, cami önlerinde, hastane önlerinde kesinlikle arabalarımızın bulunmaması var kampanyamızda. Vatandaşı rahatsız edecek, 'sizi dinleyecek miyim, mecbur muyum?' dedirtmeyecek işler yapmaktır kampanyamız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber