Bakan Şimşek, 80'li yıllardaki en büyük korkusunu açıkladı

Gaziantep'te düzenlenen Tüm Bilim Adamları ve Akademisyenler Birliği Derneği (TÜBİAD) 3. Tıp Öğrencileri Sempozyumu'nda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1980'li yıllardaki en büyük korkusunu açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Şimşek, 80'li yıllardaki en büyük korkusunu açıkladı

TÜBİAD ve Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen sempozyumun ilk oturumuna; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Levent Elbeyli'nin yanı sıra birçok akademisyen katıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜBİAD 3. Tıp Öğrencileri Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, son yıllarda Türkiye'de bir devrim yaşandığını dile getirdi. Zor koşullarda eğitim gördüğü 1980'li yıllardaki en büyük korkusunu da açıklayan Şimşek, "Gerçekten kim ne derse desin, yani 80'li, 90'lı yılları hepiniz hatırlarsınız. 1980'li yıllarda ben öğrenciydim. O zamanlar, Siyasal Bilimler Fakültesi'nde iktisat okuyordum. Bizim o zamanlar vize dönemleri olur, final zamanları olurdu. Yani baya bir yoğun sınav dönemleri olurdu. O zamanlar en büyük korkum, Batman'dan yolu yordamı bilmeyen, hatta bazen Türkçe bilmeyen okuma yazması olmayan hasta bir akraba çıkar gelir de, ben bu sınav döneminde onunla uğraşmak zorunda kalmaktı. En büyük korkum buydu. Çünkü bir İbn-i Sina Hastanesi'ne, akşamdan gitmeniz lazımdı ki, sabah belki sıra size gelir, doktordan randevu alabilirdiniz. Bugün çok şükür merkezi hastanelerde randevu sistemi var. Telefon açıyorsunuz randevu alıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise "Bu kongreyi düzenleyen başta TÜBİAD olmak üzere ve Gaziantep Üniversitesi'ne teşekkürlerimi arzu ediyorum. Üniversitenin 3 temel görevi vardır. Bunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Birincisi eğitim ve öğretim, bunu zaten çok iyi üniversitelerde okuyarak, çok iyi eğitimi alıyorsunuz. İyi bir öğrenci kitlesisiniz. Öğrenci tabanı çok kuvvetli ve öğretim eğitim geleneğimizde var" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Levent Elbeyli de, "Bir akademisyen olarak, bir tıp fakültesi dekanı olarak, gerçekten tıptaki gelişmelerin, dünyayla entegre olarak ihtiyaç duyan her insana bu hizmetin ve eğitimin götürülmesinde bu tür sempozyumların, toplantıların ve organizasyonların büyük önemi vardır" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Gür ise, "Bir umut yoluna çıktınız ve zor bir göreve talipsiniz. Kutsal bir görevin uzun yolculuğunda, özellikle sizi bekleyen sıkıntılarda, metanetle ama aynı zamanda da etik kuralları içerisinde ahlaki, formları benimsemiş, gençlik olarak, geleceğe bizi temsil eden insanlarsınız. Zor görevleri, kaliteli insanlar ve aynı zamanda kendi ruhunda davasını benimsemiş insanlar temsil edebilir" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber