Bitlis'te şantiyeye saldırı düzenleyen terörist tutuklandı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesine bombalı saldırı düzenlediği tespit edilen terör örgütü üyesi tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2015 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te şantiyeye saldırı düzenleyen terörist tutuklandı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3 Ekim'de Güroymak'ın Bağlar Mahallesi'nde yer alan İl Özel İdaresi şantiyesinde park halindeki iş makinesinin yanına terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı belirtildi. Olayın ardından Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs ya da şahısların tespiti ile yakalanmasına yönelik titiz ve kararlı çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren 2 şahıs tespit edilmiştir. Şahıslardan S.S. adlı kişi 8 Ekim'de Güroymak ilçesinde düzenlenen geniş çaplı operasyonda yakalanmıştır. Cumhuriyet savcılığınca alınan ifadesinde şahıs suçunu kabul etmiştir. Ardından mahkemeye çıkarılan S.S. tutuklanmıştır. İkinci şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalara da devam etmektedir."

Güroymak ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, 3 Ekim'de Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesine saldırmış, olayda şantiye bekçisi Mehmet Şerif Şipallı'nın oğlu Maşallah Şipallı ölmüş, bekçi ve yeğeni Vasfi Gökyeroğlu da yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber