Köy okullarındaki öğrenciler bilimle buluşuyor

Kocaeli Bilim Merkezi'nin TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bilimin Ucu Bucağı Yok Projesi" kapsamında, kentin kırsal kesimindeki okullarda eğitim gören bin 700 öğrenciye uygulamalı bilim eğitimi verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2015 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okullarındaki öğrenciler bilimle buluşuyor

Kocaeli Bilim Merkezi'nin TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bilimin Ucu Bucağı Yok Projesi" kapsamında, kentin kırsal kesimindeki okullarda eğitim gören bin 700 öğrenci, uygulamalı bilim eğitimine alınacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 100 projenin yarıştığı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı'nda Kocaeli Bilim Merkezi'nin "Bilimin Ucu Bucağı Yok Projesi"nin destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Proje kapsamında şehir merkezinden uzakta, kırsal kesimdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin Kocaeli Bilim Merkezi'ne getirildiği kaydedilerek, öğrencilere burada hem bilimsel eğitim hem de sosyal bir aktivite imkanı sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu proje kapsamında Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle İzmit, Körfez, Başiskele ve Kandıra ilçelerindeki 17 köy okulundan yaklaşık bin 700 öğrenciye ekim ve aralık ayları arasında Kocaeli Bilim Merkezi'nde uygulamalı bilim eğitimi verilecek. Bu kapsamda Kandıra Safalı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenekleri tanıyıp hazırlanan atölyelere katıldılar. TÜBİTAK, proje kapsamında yapılacak olan eğitim etkinliklerinin gideri olan 30 bin lirayı karşılayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber