Öğrenci nakillerinde süre krizi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci nakillerinde süre krizi

Temmuz ayında yapılan yönetmelik değişikliği ile liseler arası öğrenci nakilleri ayda bir yapılmaktadır.

Şöyle ki;

07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38. maddesinde; "(4) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) a) Nakil ve geçiş başvurusu, her ayın ilk iş gününden son işgününe kadar veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.

b) Ortaöğretime geçiş sistemine bağlı olarak yapılan yerleştirmeye esas nakil işlemleri, puan üstünlüğü ve okulların açık kontenjanlarına göre kılavuz hükümleri doğrultusunda Bakanlıkça yürütülür.

c) Hazırlık/dokuzuncu sınıflardaki olağan nakil işlemleri, yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin tamamlanmasından sonra yapılır." hükümlerinde nakillerin ayrıntıları bulunmaktadır.

Liseler arası öğrenci nakillerinin eskisi gibi haftada bir değil de, ayda bir yapılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur anlaşılamamaktadır>

Örneğin çocukları lisede okuyan bir aile iş yada başka bir nedenle il yada ilçe değiştirmek durumunda kaldığında aile hep birlikte evlerini taşımaktadır. Lisede okuyan öğrencileri ise yurtta kalmadığından rezil olmaktadır. Ailesi yer değiştiren öğrenci nakil için bir ay beklemek zorunda kalmaktadır. Bu öğrenci nerede ikamet edecek ne yiyip, ne içecektir. Nakillerin eskisi gibi haftalık olarak yapılması yerinde bir uygulama olacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber