5 ilde 50 İŞİD gözaltısı

Şanlıurfa, Konya, İzmir, Adana ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 ilde 50 İŞİD gözaltısı

Şanlıurfa, Konya ve İzmir'de dün gerçekleştirilen operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddia edilen bir gruba yönelik dün eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında 1'i kadın 14 kişi gözaltına alındı. Merameğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

'Boru tipi bomba'

Şanlıurfa'da, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, IŞİD üyesi oldukları öne sürülen kişilere yönelik kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, IŞİD üyesi olduğu öne sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de Menemen ilçesinde de bazı kişilerin IŞİD adına faaliyette bulundukları ve ikametlerinde 'boru tipi bomba' yapımında kullanılan malzeme bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle düzenlenen 'şafak' operasyonuyla A.B. (30), M.K. (42), A.D. (20), İ.T. (27), O.D. (37), H.Ç. (33) ve Y.K.'yi (23) gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametinde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca, tabancaya ait fişekler, uzun namlulu silaha ait fişekler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri 7 kişiyi gözaltına aldı. Antalya'da da 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber