YÖK, lisans tamamlamada bilgileri gizliyor

Yüksek Öğretim Kurumu lisans tamamlamada bilgileri gizliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, lisans tamamlamada bilgileri gizliyor

Yükseköğretim Kurulu tarafından Sağlık Alanında Lisans Tamamlama başvuruları ve tercihleri alınıp yerleştirmeler yapılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu'nun https://yoksis.yok.gov.tr/BTS/ internet adresinden giriş yapılan Yükseköğretim Başvuru Tercih Sisteminin ''Yanlış Beyan'' adı altındaki 03.08.2015 tarih ve saat 09:00'da yapılan duyurusunda ''Adaylar, ilan edilen lisans tamamlama başvurularını, YÖK'ün internet sitesi üzerinden beyan usulüne göre yapar. Kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyanda bulundukları tespit edilenlerin yerleştirme işlemi yapılmaz. Yanlış beyanda bulunduğu halde yerleştirilen adayların yerleştirme işlemleri ile ilgili tüm cezai ve hukuki sorumluluk ilgiliye ve yerleştirmeye yapan yükseköğretim kurumu yetkililerine aittir.'' denmiştir.

Mensubu olduğumuz Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği Üyelerimizin de birçoğu Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını veya Veteriner Sağlık Teknikerliği Önlisans Programını bitirdiklerinden doğal olarak bu Lisans tamamlama programına başvuruda bulunduğu, ancak Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği mezunu ve diğer bazı bölümü bitiren adayların başvuru hakkı bulunmadığı halde başvuru ve tercih yaptıkları, bazı üniversiteler tarafından da başvurularının kabul edildiği ve kayıtlarının alındığı ile Veteriner Sağlık Teknikeri olan bazı adayların ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuru da aranan ve istenen hususlara aykırı olarak diploma notlarını bilerek isteyerek yüksek göstermek suretiyle kayıt yaptırdıkları ve puanı doğru olan adaylara karşı haksız menfaat elde ettikleri ve kayıtlarının yapılması mümkün olmayacak Üniversitelere kayıt yaptırdıkları duyumları alınmış bulunmaktadır. Bu uygulama ile üyelerimizden bazılarının da haklarının gasp edilmesine neden olunduğu gibi, bazı üyelerimizin de istemediği, bulunduğu veya yakınında bulunan daha kolay eğitim-öğretim göreceği yer ve bölümlerin dışında kalan yer ve bölümlere kayıt yaptırmak zorunda kaldıkları görülmüştür.

1-Yerleştirilenlerin notlarını yüksek beyan ettiği gerçeği

2-Üniversitelere yerleştirilenlere dair bilgilerin Yök tarafından gizlendiği

3-Yerleşenlere dair hiç bir bilginin YÖK tarafından paylaşılmaması

4-Yerleşenlere dair tavan ve taban puanlar ile hiç bir klavuzun ortada olmamaması

5-Üniversiteler tarafından diploma tercih kriterlerine dair diploma notlarının kontrolünün yapılmadığı

Tarafımızda tespit edilmiştir.

Tuncay BURHA

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber