'Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler hüsrana uğrayacak'

Yargıda Birlik Derneği'nden yapılan açıklamada, "Terör örgütlerini ve ülkeye sızmış çeteleri kullanarak Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacak" denildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler hüsrana uğrayacak'

Yargıda Birlik Derneğinden, terör örgütlerini ve ülkeye sızmış çeteleri maşa olarak kullanarak iç ve dış siyasetle veya toplumsal hareketlerle Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacağı bildirildi.

Yargıda Birlik Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, HSYK seçimlerinin ardından tam 1 yılı geride bırakıldığı bugünde, iç ve dış şer odaklarının ittifak halinde milli birlik ve beraberliği hedef aldığı bu hassas dönemle ilgili düşünceleri kamuoyuyla paylaşmak zorunluluğunun doğduğu ifade edildi.

Ankara'da gerçekleşen cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı nedeniyle yaşanan acıyı ve tarifsiz üzüntünün yüreklerde hissedildiği vurgulanarak, terör ve teröre destek verenlerin şiddetle lanetlendiği belirtildi.

"İlhamını ve irfanını Mevlana'dan, Yunus Emre'den ve Hacı Bektaş-ı Veli'den alan büyük bir milletiz. Türkiye'mizin gücü tam buradadır, bizi biz yapan bu sıkı bağdır, bu zengin renklerin ebedi ahengidir" değerlendirmesi yapılan açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu güçlü çatının temelinde, sevgiyle, saygıyla, samimiyetle kalplerimizi birbirimize açmak, diyalog içinde olmak, irtibat kapılarını sonuna kadar açık tutmak istek ve iradesi vardır. Büyük milletimiz bilmelidir ki hiçbir mensubiyete tabi olmadan hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, cumhuriyet değerlerine sahip tarafsız ve bağımsız hakim ve cumhuriyet savcıları olarak terörle mücadele hususunda bütün gücümüzle üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Bu nedenle her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmaya, yargıyı ele geçirmek isteyen ve isteyebilecek tüm güç odaklarına, yargı karşısında hesap vermekten kurtulacaklarına inanan ya da inandırılmış taşeronlara karşı mücadele azmi ve kararlılığındayız. Asil milletimizin vicdanındaki adalet duygusunu tatmin tek hedefimizdir. Bu mücadele bir güç yarışı değil, ülkemize ve milletimize yapacağımız en büyük hizmettir.

Ülkemizde hukuk her zaman var olacak, adalet ve vicdan hep yaşayacaktır. Yargıyı yıpratmaya yönelik algı operasyonları ve saldırılar, bizi asla yıldıramayacak, yolumuzdan döndüremeyecektir. Terör örgütlerini ve ülkeye sızmış çeteleri maşa olarak kullanarak iç ve dış siyasetle veya toplumsal hareketlerle Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır."

Yargıda Birlik Derneğinin açıklamasında, "Hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması amacıyla Yargıda Birlik Derneği çatısı altında toplanan yargı mensupları olarak, menfur saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, terörün her türlüsünü bir kez daha lanetliyor, aziz milletimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarını tek vücut ve tek ses olarak terör örgütleriyle mücadele eden güvenlik güçlerimize sabırla yardımcı olmaya ve yargı mensuplarımıza güvenmeye davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber