Türkiye'de Ege, Avrupa'da Tipo

TOFAŞ tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa'da üretilen yeni sedan modelin isminin sadece Türkiye'de Egea (Ege) olduğu, ihraç edileceği 40 ülkede Tipo olarak satılacağı açıklandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 20:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Türkiye'de Ege, Avrupa'da Tipo

Fiat Chrysler Grubu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Operasyonlar Direktörü Alfredo Altavilla, yaptığı açıklamada, Bursa'da üretilen yeni sedan modelin Türkiye dışında isminin 'Tipo' olacağını belirterek, "Tipo'nun Avrupa'da direkt bir rakibi yok. Bu araç böyle bir sınıfın olmadığı Avrupa pazarı için bir test olacak. Araca yönelik reaksiyonlar çok iyi. İtalyan bayilerimize gösterdik ve çok beğendiler" dedi.

TİPO, 1988'DE ÜRETİLMEYE BAŞLANDI

Türkiye'de proje ismi çok beğenildiği için ismi 'Egea' (Ege) olarak kalan yeni sedan aracın, Avrupa'da ise daha çok bilinen bir isim olan Tipo olmasına karar verildi. Fiat'ın orta sınıfta yer alan hatchbak otomobili olan Tipo, 1988-1995 yılları arasında Tofaş tarafından Bursa'da üretilmişti.

Tipo, Tempra'dan sonra piyasaya sunulmuş ve büyük ilgi görmüştü. Sektör uzmanları, Tofaş tarafından Bursa'da üretilecek 'Egea' ailesiyle Fiat'ın Dacia'nın en büyük rakibi olacağını belirterek, yurtdışında Tipo ismiyle satılacak yeni sedan modelin Dacia'nın Avrupa'da yer almadığı kompakt sınıfnda yer almasının büyük avantaj olacağını söylüyorlar.

KASIMDA TİPO İTALYA'DA

Türkiye'de 15 Ekim'den itibaren 49 bin 950 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak Fiat Egea'nın, Kasım ayında ise Tipo ismiyle önce İtalya'da satışa sunulması bekleniyor. Araç sırayla 40 ülkede satışa sunulacak. Tofaş, toplam 1 milyar dolarlık yatırımla Bursa'da sedan, hatchback ve station wagon'dan oluşan tüm 'Egea' ailesini üretecek. 2016 yılı haziran ayında satışa çıkacak hatchback ve station wagon kardeşleriyle birlikte yılda kompakt sınıfta 200 bin adet otomobil üretilecek.

200 kişi Egea demiş ama...

GEÇTİĞİMİZ hafta aracın Çeşme'de gerçekleşen test sürüşünde Egea ismi için ajanslar dahil kalabalık bir ekibin çalıştığını belirten Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, "Aslında işin en zor kısımlarından biri de isim bulmak. Bir marka çöl isimlerini kapatmış. Bir başka marka başka isim grubunu. Ege, Marmara gibi jenerik isimleri kullanmak mümkün değil. Egea ismini en az 200 isim arasından seçtik" bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber