Artritte erken tanı ve tedavi önemli

Eklemlerde meydana gelen romatizmal bir hastalık olan artrit hastaları ve hasta yakınları sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için Dünya Artrit Günü'nde bir araya geldi. Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İhsan Ertenli yaptığı açıklamada, etkin tedavi yöntemleri ile hastalığın tamamen tedavi edilebildiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Artritte erken tanı ve tedavi önemli

Dünya Artrit Günü nedeniyle Kadıköy'de düzenlenen etkinlikte bir araya gelen artrit hastaları ve hasta yakınları sağlıklı bir yaşam temennisinde bulundular. Etkinlikler kapsamında artrit ve diğer romatizmal hastalıklara dikkat çekmek amacıyla hekimler, hasta ve hasta yakınları ile Kadıköy'de buluştu.

Organizasyon kapsamında açıklamalarda bulunan Türkiye Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İhsan Ertenli, "Artrit dediğimiz şey eklem zarının iltihabıdır. Vücudun bağışıklık sisteminin yanlış çalışması sonucu eklem zarlarında birikerek eklemde iltihaba yol açmasıdır. Eklemde ağrı ve şişlik olduğu zaman insanın hayatı tamamen etkilenir. Uzun süreli eklem iltihabı erken teşhis edilmezse eklemde kalıcı hasara ve sakatlıklara yol açabilir. Bu yüzden eklemlerinde ağrı ve şişlik olan insanlar erken zamanda bir römotolaga başvurmalıdır. Günümüzde etkin tedavi yöntemleriyle artrit zamanında teşhis edilirse tamamen tedavi edilebilmekte ve eklemdeki sakatlıklar önlenebilmektedir. Bu hastalıkta bitkisel tedavi, sülük tedavisi, ozon tedavisi gibi tedavilerin kesinlikle yeri yoktur. Bunlar modern tıbbın kabul ettiği şeyler değildir. Bunun için halkımızı bilinçlenmeye davet ediyoruz. Eklemlerinde şişlik ve ağrı olan hastalar mutlaka bir doktora başvurmalıdır" diye konuştu.

Etkinlikte 7'den 70'e her yaşta görülebilen ve sebep olduğu ağrı, şişlik, hareket kısıtlılığı ve hatta yaşam sürelerini de kısaltabilen bir hastalık olan artrit hastalığıyla nasıl mücadele edileceği konusunda hasta ve hasta yakınları uzman doktorlar tarafından bilgilendirildi. Kamuoyunun dikkatini bu önemli sağlık sorununa çekmek için düzenlenen programda bu romatizmal hastalıklarla ilgili broşürler de vatandaşları bilgilendirmek amacıyla dağıtıldı. Ayrıca artrit hastalığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Flipbook aktivitesi (animasyonlu fotoğraf çekimi ve hareketli albüm) yapıldı. Artritli hastalar tarafından farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla katılımcılara hatıra olarak da şapka ve şemsiye dağıtımı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber