BEÜ'de KDZ. Ereğli Turizm Fakültesi kurulacak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu 12 Ekim 2015 Pazartesi günü toplanarak BEÜ Kdz. Ereğli'de Turizm Fakültesi kurulmasına karar verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2015 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BEÜ'de KDZ. Ereğli Turizm Fakültesi kurulacak

BEÜ Senatosunun aldığı karar doğrultusunda YÖK'e sunacağı Turizm Fakültesinin kurulması sürecinin tamamlanmasıyla Üniversitede bulunan fakülte sayısı on üçe Kdz. Ereğli'deki fakülte sayısı ise üçe çıkmış olacak.

Kdz. Ereğli'de 41 dönüm arazide kurulu ve irili ufaklı toplam 11 bloktan oluşan 27 bin 600 metre kare kapalı alana sahip eski Devlet Hastanesi binasının Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ) devir edilmesiyle ilgili yasal süreç tamamlanmış BEÜ'nün yeni kampüs alanını nasıl değerlendireceği merak konusu olmuştu. BEÜ Senatosunun aldığı kararla Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu'yla faaliyetlerine devam eden Ereğli Kampüslerinde yeni bir fakülte daha kurulmuş olacak. Kurulan Fakültenin Ereğli'nin turizm potansiyeline çok önemli bir ivme katacağı belirtildi.

Kdz. Ereğli'ye çok önem verdiklerini ve Kdz. Ereğli'nin Zonguldak için çok önemli bir cazibe merkezi potansiyeli olduğunu söyleyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: "Ereğli'de Üniversitemizin kampüslerini büyütmek için uzun zamandır çabalamaktaydık. Ereğli'de daha önce Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi hizmet vermekteydi. 2013 yılında Denizcilik Fakültesi'ni kurduk. Yine 2013 yılında Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu'nu açtık. Eğitim Fakültesi'nde ve diğer birimlerde açtığımız yeni bölümlerle öğrenci, akademik ve idari personel sayısında önemli artışlar sağladık. Ancak bu birimlerin Kepez ve Doruk'daki, iki ayrı yerleşkede hizmet vermesi bazı güçlükler yaşanmasına sebep oluyordu. En önemli sorunlardan biri de mevcut yerleşke alanlarının ve bina kapasitelerinin yetersiz kalmasıydı. Özellikle Eğitim Fakültemiz tek bir binaya sığmayıp her iki kampüste de eğitim vermekte idi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Ereğli Kampüslerimizde öğrenim gören öğrenci sayısı 2010 yılında 1679 iken bu sayıyı 2015'te iki kat artırarak 3458'e çıkardık. Öğrenci, personel ve yeni birimlerdeki kapasite artış hızımız göz önüne alındığında önümüzdeki yıl Doruk yerleşkesindeki binanın ve alanın da yetersiz kalacağını öngörüyorduk."

Uzun zamandan beri eski hastane yerinin Üniversiteye tahsisi ile ilgili taleplerini ilettiklerini ifade eden Özer, "Bu yıl bu teşebbüsümüz gerçekleşti. Yeni yerleşkenin öğrencilerimize sunulacak olan eğitim ve sosyal hizmet imkanlarının niteliği ile Kdz. Ereğli'de yükseköğretimin geleceği ve mevcutta yaşanan bazı problemlerin çözümünde çok olumlu etkileri olacaktır. Bizlerde Kdz. Ereğli'de yeni eğitim birimlerini hizmete almayı ve Ereğli'de yükseköğretim kapasitesini arttırmayı planlıyorduk. Bu çerçevede Turizm Fakültesinin kurulma kararını aldık. Devri gerçekleşen kampüsün eğitim amaçlı kullanılmak üzere projelendirilmesi sürecini başlattık. En kısa sürede Kdz. Ereğli'ye yakışır tarzda modern bir 'Ereğli Kampüsü' oluşturacağız. Kurulacak yeni fakülteye alınacak öğrencilerle ve daha önce Kdz. Ereğli'de faaliyet veren fakülte ve yüksekokullarımızda oluşacak kapasite artırımıyla kısa sürede öğrenci sayımızı önemli oranda arttırmak istiyoruz. Yeni Ereğli Kampüsünün oluşması sürecinde destek veren Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban'a, milletvekillerimize, özellikle son dönemde süreci yakından takip eden Sayın Faruk Çaturoğlu'na, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal'a, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker'e ve sürece destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber