Ankara'daki saldırı için 30 savcı görevlendirildi

Olay yeri inceleme raporları ve görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda canlı bombaların "robot" resminin çıkartılması için çalışma başlatıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'daki saldırı için 30 savcı görevlendirildi

Fevzi ÇAKIR / Cemal DOĞAN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iki noktada yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin yalnız olmayacakları üzerinde de duruyor. İstihbarat uzmanlarının bombacıların en az 3 veya 4 gözcüsünün de alana yakın bir yerde bulunduğuna dair şüpheleri var. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayın aydınlatılması için 30 savcı görevlendirdi. Başsavcılık kaynakları, olay yeri inceleme raporları ve görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda canlı bombaların "robot" resminin çıkartılması için çalışma başlattıklarını da ifade etti.

Başsavcılık, Ankara Terörle Mücadele ekiplerinin çalışmasının yeterli olamayacağı gerekçesiyle, başta Emniyet Genel Müdürlüğü ile MİT'ten de yardım istedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da olayda ihmali bulunduğu öne sürelen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

DOSYAYA 'KISITLAMA'

Bombalı terör saldırıyla ilgili "kısıtlama (gizlilik)" kararı alındı. Basına yönelik özel bir gizlilik kararı anlamına gelmediği belirtilen karar Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu'nun talebi üzerine 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Karara göre, avukatlar dosyadan bazı istisnalar dışında bilgi, belge alamayacakları ve benzer kısıtlama kararlarının Suruç ve Diyarbakır'daki bombalı saldırılardan sonra da alındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber