Atalay: Devlet, seçim için önlenlerini alıyor

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 1 Kasım'daki seçimlere ilişkin, "Devlet geçen seçimden farklı önlemlerini alıyor ama biz parti olarak sandıklarımızda bir oyu bile heba ettirmeyeceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atalay: Devlet, seçim için önlenlerini alıyor

Atalay, Erciş ilçesindeki çalışmalar kapsamında muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, seçimlerinin ülkede istikrarın yeniden sağlanması, demokratikleşme politikalarının devam etmesi konusunda yeni bir karar anlamına geldiğini vurgulayarak, ellerindeki verilere göre AK Parti'nin tekrar tek başına iktidar olacağını, bunun için çaba gösterdiklerini söyledi.

Sandıkların olmadığı yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini kaydeden Atalay, şöyle konuştu:

"Bu seçim tekrar istikrarı yakalama dönüşüm imkanını sağlama vasıtasıdır. AK Parti olarak Van'da çok farklı kampanya yürütüyoruz. Geçen seçimde bazı kendini bilmezler vatandaşları tehdit etmiş, baskı yapmış. Bu seçimde asla öyle bir şey olmayacak. Sandıklarımız için özel ekip kurduk. Devlet geçen seçimden farklı önlemlerini alıyor ama biz parti olarak sandıklarımızda bir oyu bile heba ettirmeyeceğiz. Her yerde sorumlularımız olacak. Bu seçimde sandık güvenliğine büyük bir ağırlık veriyoruz. Biz vatandaşımızın bize verdiği oyları korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Kimsenin haddi değil seçimin huzurunu bozmak, bizim çalışma yapan arkadaşlarımıza mani olmak."

Seçim ve sandık güvenliğinin partilerinin olduğu kadar devletin de görevi olduğunu ve Türkiye genelinde terör unsurları ve örgütlerine karşı bazı güvenlik önlemlerinin yürütüldüğünü vurgulayan Atalay, "Bölge insanına haddini bilmezlerin yaptığı baskılar var, gelip para istemeler, tehdit etmeler var. Operasyonların amacı bölge insanını o baskılardan korumaktır" dedi.

Atalay, devletin baskıya, zulme karşı güvenlik önlemlerini arttırdığını ve her vatandaşın korkusuz, huzurlu şekilde yaşayana kadar devam edeceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Devlet bu sorunlara köklü çözüm bulmak için çalışmalar yapıyor. Çözüm Süreci'nin özü, silahlar bırakılacak, devlet eve dönüş için gerekli çalışmaları yapacak. Biz Türkiye'de bütün meselelerin siyaset kurumuyla çözülmesini istiyoruz. Hiçbir yerde siyaset terörle, şiddetle birleşemez. AK Parti bu toplumun birliğinin, bütünlüğünün çimentosudur. Her kesimden oy alan, her yere giden ve ülkenin genelinde siyaset yapan bir partidir. Diğer partiler, her biri bir kesimin, belli bölgelerin partisi. MHP ve HDP etnik ideoloji yapıyor. Ana muhalefet partisine bakıyoruz ülkenin yarısında milletvekili yok. Ana muhalefet partisinin 37 ilde milletvekili yok. MHP'nin 34 ilde milletvekili yok. HDP, 'Türkiye partisi' lafları etti ama şimdi vazgeçti. 54 ilde milletvekili yok. Milletvekili çıkardığı yerlerin bazılarında şimdi milletvekili çıkaramayacak. Çünkü baskı ve şiddetle irtibatını kesmeyeceğini Türkiye gördü."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber