DBP meclis üyesi Hande kaya tutuklandı

Ardahan'daki terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi Üyesi Hande Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DBP meclis üyesi Hande kaya tutuklandı

Ardahan ve Iğdır'da dün eş zamanlı operasyonlarla "silahlı terör örgütüne üye oldukları" ve "yardım yataklık yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyeleri Nevzat Akpolat ve Hande Kaya'nın da aralarında bulunduğu 16 zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan DBP Parti Meclisi Üyesi Kaya, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Soruşturma dosyasındaki diğer 15 zanlı ise yurtdışına çıkış yasağı konularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında Kars'ta da 3 kişinin gözaltına alındığı, bu şüphelilerin de sorgulamaları için Ardahan'a gönderildiği bildirildi.

Ardahan Emniyet Müdürlüğünce bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarına dün Ardahan ve Iğdır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyeleri Nevzat Akpolat ve Hande Kaya'nın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber