Davutoğlu: Demokrasimiz için çaba sarf ediyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demokrasimizin daha sağlam temeller üzerinde nitelik kazanması için çaba sarf ettiğimiz şu süreçte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi hayati önem taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Demokrasimiz için çaba sarf ediyoruz

Davutoğlu, Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milletimizin büyük kahramanlık destanı olarak tarihe geçen Kuvayımilliye mücadelesinin karargahı konumundaki Ankara, bu süreçte teşekkül eden siyasal iradenin merkezi haline gelmiştir" ifadesine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Millet Meclisimize ev sahipliği yapan Ankara, 13 Ekim 1923'de başkent ilan edilerek Cumhuriyet değerlerimizin bütün vatan sathına doğru yayılmasına öncülük eden şehrimizdir. Başkent Ankara, sahip olduğu tarihi misyon sebebiyle milletimizin iradesini ve Cumhuriyetimizin idari merkezini temsil etmektedir. Demokrasimizin daha sağlam temeller üzerinde nitelik kazanması için çaba sarf ettiğimiz şu süreçte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi hayati önem taşımaktadır."

- "Her türlü badireyi birlik içinde atlatacağımıza inancımı bir kez daha ifade ediyorum"

"Bilvesile kanlı, menfur saldırılarla milletimizi yaralayan terörü ve terörü azmettiren güçleri tekrar telin ediyorum" ifadesini kullanan Davutoğlu, mesajında ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletçe her türlü badireyi birlik içinde atlatacağımıza dair inancımı bir kez daha ifade ediyorum. Bu duygularla Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümünü kutluyorum. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal ve istiklal kahramanlarımızın aziz hatıralarını rahmet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımıza bu gün vesilesiyle huzurlu, müreffeh yarınlar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber