Öz: Bütün taşeron işçiler kadroya alınmalı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Öz: - "Ayrım yapmaksızın bütün taşeron işçilerin toplu sözleşme hakkından yararlanmasını ve kadroya alınmasını talep ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öz: Bütün taşeron işçiler kadroya alınmalı

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, "Ayrım yapmaksızın bütün taşeron işçilerin toplu sözleşme hakkından yararlanmasını ve kadroya alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu'nca (PSI) düzenlenen "Kamuda Güvencesiz Çalışma-Temsilciler Toplantısı", Biz Cevahir Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Hüseyin Öz, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Saldırının provokasyon amaçlı yapıldığını vurgulayan Öz, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Ucuz iş gücü oluşturma amacıyla hayata geçirilen ve 2000'li yıllardan itibaren tüm dünyada yaygınlaşan taşeron uygulamasının artık daha fazla sürdürülemez hale geldiğini savunan Öz, "Ucuz iş gücü ve hizmetin maliyetini düşürmek amacıyla başvurulan taşeronlaşma uygulaması, meydana getirdiği maddi ve sosyal sonuçlarıyla daha pahalıya malolmaktadır. Çünkü işin ve işi yapanın niteliği değil, maliyetin düşüklüğüne bakılır hale gelmiştir" şeklinde konuştu.

Kanun, yönetmelik ve toplu iş sözleşmesinden doğan hakların doğru bilinmesi gerektiğini ifade eden Öz, "Ayrım yapmaksızın bütün taşeron işçilerin toplu sözleşme hakkından yararlanmasını ve kadroya alınmasını talep ediyoruz. Sorunun çözümü kadrodur" dedi.

PSI Türkiye Proje Koordinatörü Rıfat Çelebi ise PSI'nin güvencesiz çalışma konusunda uluslararası eğitim çalışmaları yürüttüğünü, bununla farkındalık oluşturulmasının ve güvencesiz çalışmanın sonlandırılmasına yönelik sendikal ve yasal adımların atılmasının amaçlandığını vurguladı.

Toplantıda, sendikanın hukuk müşavirlerinden avukat Mehmet Ali Kayabaşı, yasal düzenlemeler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber