Beden Eğitimi Öğretmeni İlk Yardım Eğitimi almak zorunda değildir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beden Eğitimi Öğretmeni İlk Yardım Eğitimi almak zorunda değildir

29 Temmuz 2015 tarih ve 29429 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İlk Yardım Yönetmeliğinin "İlkyardımcı bulundurulması" başlıklı 19. maddesinin 3. fıkrasındaki; "(3) Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programı dahilinde, ilkyardım eğitimi verecek öğretmenlerin 16 saatlik ilkyardım eğitimini almaları zorunludur." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre İl Sağlık Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazarak gereğinin yapılmasını istemektedirler.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri de İlk yardım derslerini veren beden Eğitimi Öğretmenlerine bu yazıları tebliğ etmektedirler.

Fakat Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Transkriptlerinde İlk Yardım dersi var. Yani Beden Eğitimi Öğretmenleri bu dersi ana ders olarak zaten almışlardır.

Bu nedenle de Beden Eğitimi Öğretmenlerinin aylık karşılığı okutacakları dersler arasında İlk Yardım dersi de bulunmaktadır.

Yukarıdaki resimde Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 Tarih ve 9 Sayılı Kurul Kararı ile yürürlüğe giren Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ve ekli Çizelgenin 7. sırasında yer alan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin aylık karşılığı okutacakları dersleri göstermektedir.

Dolayısıyla Beden Eğitimi Öğretmeni, İlk Yardım Eğitimi almak zorunda değildir. Yetkililerin İlk Yardım Sertifikası olanlar ve bu dersi alanları ilk yardım eğitiminden muaf tutmaları gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber