Topçu: Silahlarınız, toplarınız ile bu coğrafyaya gelmeyin

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, "Türkiye'nin etrafında ihtiyaçlara göre bir coğrafya belirlenmek isteniyor. Dünya çok büyük herkese yeter, silahlarınız, toplarınız ile bu coğrafyaya gelmeyin" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topçu: Silahlarınız, toplarınız ile bu coğrafyaya gelmeyin

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin etrafında ihtiyaçlara göre bir coğrafya belirlenmek istendiğini belirterek, "Etraf coğrafyada ameliyat yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum: Dünya çok büyük herkese yeter, herkese iş, aş ve huzur olabilir, silahlarınız, toplarınız ile bu coğrafyaya gelmeyin" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlük Binası Hünkar Salonu'nda, Sultan 2. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce düzenlenen "Yıldız Saray Sohbetleri"nde konuşan Topçu, Ankara'daki terör saldırısının tüm ülkeyi derinden üzdüğünü söyledi.

Türk halkının dünyanın her yerindeki terör olaylarına aynı hassasiyetle yaklaştığını ifade eden Topçu, beddua etmenin işi olmadığını dile getirerek, "Allah onları kahretsin" ifadesini kullandı.

Terörün masumiyet tanımadığının bir kez daha görüldüğüne dikkati çeken Topçu, "Yapılacak iş; kaybettiğimiz canlarımıza rahmet dilemek, birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek, geride kalanların yaralarını sarmaktır. Yeter ki millet tam destek versin, devlet gereğini yapar" dedi.

2. Abdülhamid döneminin çok iyi anlaşılması ve öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, 2. Abdülhamid'in kurduğu tıbbi merkezler, telgraf ağları ve daha birçok hizmetle "hasta adam" denen bir imparatorluğu ayakta tuttuğunu ve unutulmuş köşelere el attığını söyledi.

"Bizim ilahi bir kaderimiz var"

Topçu, Muharrem ayı dolayısıyla Cem Vakfı'nı ziyaret ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti.

"Muharrem ayının insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. İnşallah tekrar Kerbelalar yaşanmaz. İnşallah Hüseyin soylular kazansın, Yezid soylular hep kaybetsin. Bu tip saldırılar etrafımızda 100. yıl dönümü itibarıyla yeniden yapılıyor. Bir ameliyat yapılmak isteniyor. İhtiyaçlara göre bir coğrafya belirlenmek isteniyor. Etraf coğrafyada ameliyat yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum: Dünya çok büyük herkese yeter, herkese iş, aş ve huzur olabilir, silahlarınız, toplarınız ile bu coğrafyaya gelmeyin. Şunu unutmayın; bizim coğrafyamızda hak ve menfaat istiyorsanız ay yıldızlı al bayrağa mecbursunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber