TCDD, 'törene izin verilmedi' iddiaları asılsızdır

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden TCDD çalışanı İdil Güneyi hakkında TCDD'den açıklama geldi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2015 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD, 'törene izin verilmedi' iddiaları asılsızdır

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ankara saldırısında hayatını kaybeden TCDD personeli İdil Güneyi için, kurum önünde tören yapılmamasını eleştirmişti.

TEKİN'DEN 'İZİN VERİLMEDİ' İDDİASI

Tekin'in iddiasının basına yansımasından 24 saat TCDD'den açıklama geldi. Güneyi için kurum önünde tören yapılmasını "önerildiği" kaydedilen TCDD açıklamasında, şöyle denildi;

"Teşekkülümüz personeli İdil Güneyi ve Ali Kitapçı' nın cenaze törenlerinin nasıl gerçekleştirileceği hususunda 11.10.2015 Pazar günü üyesi oldukları sendika yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıda, cenazelerin kurum önüne getirilerek tören yapılması önerilmiştir. Sendika yetkilileri ise veda töreninin Şube Başkanlıkları önünde yapılmasını istemişlerdir. Ancak, cenazeler Adli Tıp morgundan teslim alınamadığından her iki tören gerçekleştirilememiştir. Bilahere Karşıyaka Mezarlığında gerçekleştirilen defin törenine personelimizin katılabilmesi için her türlü kolaylık sağlanmış, İdil Güneyi' nin cenaze törenine başta Genel Müdürümüz olmak üzere yöneticilerimiz ve çok sayıda çalışanımız katılmıştır".

Açıklamada, cenaze törenine "herhangi bir engelleme söz konusu olmadığı" da vurgulandı.

Saldırı kurbanlarının ailelerine taziye ziyaretinde bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, çalışma arkadaşlarının patlamada yaşamını yitiren İdil Güneyi anısına 'tören' yapmak istemelerine TCDD'nin izin vermediğini belirterek, "Gözyaşlarımızın rengi aynıdır, diyen bu insanın yaşamına saygınız yok bari ölüsüne saygı gösterseydiniz" diye tepki göstermişti.

Gürsel Tekin, "İdil Güneyi bir TCDD çalışanı. Arkadaşları bir anma töreni yapmak istemiş. Kurum izin vermemiş. Bunun ne gerekçesi olabilir? İnanamıyorum gerçekten. Yaşamına saygınız yoksa bari ölüsüne saygı gösterseydiniz" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber