'30 yılda yapılan barajları 3 yılda yapıyoruz'

Alanya ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde düzenlenen törenle, 34 milyon lira bütçeli Alanya Alara Çayı Birinci Kısım Taşkın Koruma Projesi ile Alara Yeniköy Barajı'nın temeli atıldı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eskiden 30 yılda bir baraj bitiyordu. AK Parti ile beraber artık 30 yıl üç yıla indi. Üç yılda barajlar yapıyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'30 yılda yapılan barajları 3 yılda yapıyoruz'

34 milyon TL yatırımla Yeniköy Barajı ve Alanya Alara Çayı 1'inci kısım taşkın koruma işlerinin temelinin atıldığı törene Dışişleri Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekili ve milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü ile vatandaş katıldı.

Törene katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, yıllardır suya hasret toprakları suyla buluşturmanın ilk adımını attıklarını belirterek, bereketli toprakların, uzun mesafelerden kapalı devreyle sulanmaya çalışıldığın, bölge insanının çalışkan, üretken olduğunu, önleri açıldığında da ekmeğini taştan çıkardığını ifade etti.

Barajla 12 bin 500 dekardan daha fazla alanın bölgede sulanacağını anlatan Çavuşoğlu, barajın ihaledeki teslim tarihinin, 9 Temmuz 2017 olduğunu, ancak bunu müteahhit firma ile görüşerek ocak ayına indirdiklerini kaydetti. Mevlüt Çavuşoğlu, Alara çayına da taşkın önleme çalışması yapıldığını vurgulayarak, "Bu projenin yaklaşık 5 milyon civarında değeri var. Alara çayının çok iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Taşkın olmasın, sahilimizi bozmasın, turizmimiz etkilenmesin, o bölgedeki yatırımcılar da güven içinde olsun diye suyun denize ulaştığı her nehrimize, özellikle de debisi yüksek olan nehirlerimize o bölgeye mendirekler yapıyoruz" diye konuştu. Çavuşoğlu, kendilerinden önce vatana hizmet edenlere teşekkür ederek, "Ama o zamanki imkanlar, anlayış farklıydı. Eskiden 30 yılda bir baraj bitiyordu, AK Parti ile beraber artık 30 yıl üç yıla indi. Üç yılda barajlar yapıyoruz" dedi.

"BU MİLLETİN VERDİĞİ HER OY KUTSALDIR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk günkü aşkla aynı heyecanla çalışmamız, birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım. Ülkemizde istikrar olması, güven olması lazım. Ülkenin geleceğiyle ilgili kararı her zaman millet verir. Söz de karar da milletindir. 1 Kasım'da milletimiz hangi kararı verirse, bizim başımızın üstünedir. Biz 'bize oy verenlerle vermeyenler arasında fark var. Benim oyumla onun oyu eşit değildir, köylünün oyuyla bir sayılmaması lazım' demedik. Biz 'o partiye oy verenler bidon kafalıdır' da demedik. 'Göbeğini kaşıyan cahiller' de demedik. Bu milletin verdiği her oy kutsaldır, bunun da başımızın üstünde yeri vardır. 1 Kasım'da demokrasi şöleninde millet gereken kararı verecektir."

KIBRIS'A SU GÖTÜRDÜK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne denizin altından su borularının döşendiğini anlatan Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Kıbrıs'a suyu götürdük onun açılışına geliyor, asrın projesini yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne götürüyoruz. Kıbrıs Türkü'nü suyla kavuşturduk Allah'a şükür. Onları da yalnız bırakmadık, yalnız bırakmıyoruz. Bu anlayış, bu sevda Türkiye'ye de yeter, yavru vatana da yeter, kardeş ülkelere, akraba topluluklarına, yurt dışındaki soydaşlarımıza da yeter. 1 Kasım'da milletimiz hangi kararı verirse, bizim başımızın üstünedir. Biz demedik ki 'bize oy verenlerle vermeyenler arasında fark var'. Biz demedik ki 'benim oyumla onun oyu eşit değildir, köylünün oyu bir sayılmaması lazım' demedik veya 'o partiye oy verenler bidon kafalı' demedik. 'Göbeğini kaşıyan cahiller' demedik. Bu milletin verdiği her oy kutsaldır, bunun da başımızın üstünde yeri vardır. 1 Kasım'da demokrasi şöleninde millet gereken kararı verecektir. Buna yürekten inanıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber