2 bin öğrencinin tehlikeli okul yolculuğu

MARDİN'in Nusaybin İlçe merkezinin dışında bulunan Emire Gözü Anadolu Lisesi ile Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün, okula giderken yaşadıklarıyla ölüme davetiye çıkarıyor. Her iki okulda eğitim gören yaklaşık 2 bin öğrenci, okula gelirken ve okuldan çıkış saatlerinde, İpek Yolu'ndan karşıya geçerken, büyük tehlike yaşıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ekim 2015 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
2 bin öğrencinin tehlikeli okul yolculuğu

Nusaybin İlçesi'nin batısında, ilçe merkezine yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Emire Gözü Anadolu Lisesi ile Nusaybin Anadolu Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 2 bin öğrenci, okula gelirken veya eve giderken, büyük tehlike yaşıyor. Yolda yapılan işaretlerin de yetersiz kaldığı iki okula gidiş ve gelişlerde öğrenciler, İpek Yolu'ndan TIR ve benzeri araçların geçmesiyle büyük tehlike yaşıyor.

Okul yakınlarındaki karayolunun inişli çıkışlı tepelerden oluşması nedeniyle, yoldan geçen araç sürücüleri, öğrencilerin yolun karşısına geçtiğini görmüyor. Süratli bir aracın geçmesi durumunda bir facianın yaşanmasından korktuklarını belirten öğrenciler, yetkililerden yardım istedi. Öğrenciler, üst geçit ve yol kenarında yürüme yollarının yapılması yada okul önünde ışıklı kavşak yapılmasını istedi.

Lise öğrencisi Rıdvan Işık, her gün riskli bir şekilde okula geldiklerini belirterek, "Burada ne üst, ne de alt geçit var. Bu yoldan yaya geçiyoruz. Şehir içi yolcu taşıyan bir yolcu arkadaşımıza çaptı Mardin'e kaldırıldı. Yolun tepe olması nedeniyle karşıdan karşıya geçtiğimizde arabaları görmüyoruz, büyük ihtimalle sürücüler de bizi görmüyor. TIR'lar, normalde kırmızı ışıkta durmuyor, yaya geçitlerinde nasıl durur? Yetkililerden yardım bekliyoruz. Yani imkanı olmayan öğrenciler yürüyerek okula gelip, gidiyor. Okula geliş-gidişlerde tehlike yaşamamak için yürüme yolları, okul önünde ışıklı kavşak yada üst geçit yapılmasını talep ediyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber