Ceza Profesörü'nün sadece 100 bin TL'si kurtarıldı

Telefon dolandırıcılarının kurbanı olan ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ın 100 bin TL'si kurtarıldı. Erdener'in kendisine arayan dolandırıcılara 2 kez elden bir kez de bankadan para göndererek dolandırıldı. Polis dolandırıcıları arıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ceza Profesörü'nün sadece 100 bin TL'si kurtarıldı

LEVENT ALBAYRAK

Telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılan Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku uzmanlarından Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ın soruşturmasının detayları ortaya çıkıyor. Ayrıntılara göre önceki gün gerçekleşen olayda Erdener'i arayan telefon dolandırıcısı, "Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyoruz. Paranızı bankada tutmayın .Bize verin, biz merkez bankasına paranızı yatıracağız daha güvenli. Ayrıca Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun'unda bilgisi var bu konuda rahat olun." dedi.

Erdener, bunun üzerine bankaya giderek hesabından 600 bin dolar para çekti. Bu parayı dolandırıcıların isteği üzerine poşete koyarak evinin karşısındaki çöp kutusuna bıraktı. Çöp kutusundan parayı alan dolandırıcılar Erdener'in peşini bırakmadı. Başka bankadaki hesabında bulunan 2.5 milyon TL para çektirdi. Telefonu hep açık tutulan Erdener bu parayı da dolandırıcıların verdiği Kağıthane'de bir sokakta elden gelen şüpheliye verdi. Erdener'in başka bankadanda parası olduğunu öğrenen dolandırıcılar bu verdikleri bir banka hesabına 400 bin TL eft yaptırdılar.

100 BİN KURTARILDI

Gün içinde Erdener'i arayan damadı telefonu hep meşgul gördü. Bir türlü Erdener'e ulaşamayan damat hemen eve gitti. Erdener'e dolandırıldığını söyleyen damat kendisini inandıramadı. Bunun üzerine polisi aradı. Polisin araya girmesiyle dolandırıldığına ikna olan Erdener şikayetçi oldu. Bunun üzerine hareket geçen polis, paranın gönderilidği hesaba bloke koydu. Ancak yapılan araştırmada eft ile gönderilen 400 bin TL'den 300 bin TL paranın çekildiği belirlendi. Polis, hesapta kalan 100 bin TL'ye bloke koydurdu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Erdener'in görüştüğü telefon numarasını incelemeye aldı. Parayı bıraktığı noktalarda kamera görüntüsü çalışması yapılmaya başlandı. Paranın kimin hesabına gönderildi ve paranın kim tarafından çekilidği tespit etmek için soruşturma derinleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber