Washington Büyükelçiliği Başkatibi merkeze atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisine yerleştirilen böcekteki bilgileri Gülen'e aktardığı iddia edilen Washington Büyükelçiliği Başkatibi Hasan Akın, Ankara merkeze atandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Washington Büyükelçiliği Başkatibi merkeze atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı koydukları iddiası ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Böcek" soruşturmasında adı geçen Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Başkatibi Hasan Akın'ın görev süresi bitti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Temmuz 2015'te yayımlanan Dışişleri Bakanlığı yaz kararnamesiyle Ankara'ya atanan Başkatib Hasan Akın, 25 Ekim'de Ankara merkezde göreve başlayacak.

'BÖCEK ŞÜPHELİSİ'

Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca hazırlanan ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 8 Ekim 2015'te gönderilen iddianamede şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

PENSİLVANYA İDDİASI

Böcek soruşturmasıyla ilgili iddianamede, "...Bu casusluk olayında hizmet hareketi mensubu Fetullahçı Terör Örgütü'nün üyeleri, şüphelilerin yerli iş birlikçi olarak kullanıldığı, buna göre dinlemeyle elde edilen bilgilerin ABD'de yaşayan şüpheli Akın'a aktarıldığı, onun da örgüt merkezine ulaştırdığı, örgüt merkezinin bu bilgileri ABD'de nereye verdiği ve karşılığında ne aldığının da olayın gelişiminden net olarak anlaşılabildiği..." ifadelerine yer verilerek bilgilerin Gülen'e aktarıldığı iddia edilmişti.

Siyasal casusluk suçu işlendi

Örgüt suçu kapsamında yürütülen ve kamuoyunda "Böcek" davası olarak bilinen soruşturmada, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal casusluk amacıyla temin etmek", "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmekle" suçlanan şüphelilerin "Fetullahçı Terör Örgütü" üyesi oldukları iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber