Davutoğlu, CHP'nin raporunu istemiş

Ankara'da 10 Ekim'de yaşanan ve 99 kişinin yaşamını yitirdiği çifte canlı bombalı saldırının ardından devletin zirvesinde sürpriz bir görüşme gerçekleşmişti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu, CHP'nin raporunu istemiş

MERİÇ TAFOLAR

Başbakan Davutoğlu'nun çağrısı üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 11 Ekim Pazar günü Çankaya Köşkü'nde Davutoğlu ile biraraya gelmişti. Bu görüşmede "olağan şüphelilerden" biri olan, ancak önceki gün itibarıyla canlı bomba eylemini gerçekleştiği kesinleşen IŞİD'e ilişkin toplantıda ilginç bir diyalog yaşandı.

Raporlarımızda var

Milliyet'in aldığı bilgilere göre Davutoğlu, IŞİD'e ilişkin bilgiler verdiği sırada Kılıçdaroğlu, "bunları biliyorum Sayın Başbakan" ifadesini kullandı. Başbakan'dan, "nasıl" sorusu gelmesi üzerine, Kılıçdaroğlu'nun, "arkadaşlarımız iki ayrı çalışma yaptı, anlattıklarınız bu raporlarda mevcut" ifadesini kullandı. Davutoğlu'nun raporlardan haberdar olmadığını ifade etmesi üzerine Kılıçdaroğlu'ndan raporların tamamını istediği öğrenildi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, partisinin Suruç ve adıyaman raporlarını Davutoğlu'na gönderdi.

220 sayfa

CHP'nin Suruç katliamı sonrası hazırladığı 220 sayfalık Suruç raporunda, Şubat 2013'te gerçekleşen Cilvegözü saldırısının ardından süreç tarihsel perspektiften aktarılmış ve 11 maddelik çözüm önerisi sunulmuştu. CHP'nin Adıyaman raporunda ise Ankara katliamını gerçekleştiren iki canlı bombanın da bulunduğu isimler yer almış, IŞİD'e katılan Türkiye vatandaşlarının ailelerinin anlatımlarına dikkat çekilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber