HDP'nin afişinde Peygamber'e hakaret!

Diyarbakır'da HDP'li Yenişehir Belediyesi çocuk gelinlere dikkat çekmek için alçakça bir provokasyona başvurdu. HDP'li Belediye, Danimarkalı bir karikatüristin tüm dünyada infiale neden olan karikatürünü kullanarak yayınladığı afişte Peygamber Efendimiz'e alçakça hakaret etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'nin afişinde Peygamber'e hakaret!

Aybike Eroğlu

Diyarbakır'ın HDPli Yenişehir Belediyesi, 'çocuk gelinlere' dikkat çekmek üzere hazırlatıldığı öne sürülen afişlerde Peygamber Efendimiz'e hakaret amacıyla Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilen ve dünyayı ayağa kaldıran karikatürleri kullandı. Kadına yönelik şiddeti önleme amaçlı olduğu iddia edilen afişler, tüm Yenişehir sokaklarındaki bilboardlara asılırken Diyarbakır halkının dikkatini çekince büylük tepkiye neden oldu. Türkiye'nin dört bir yanından belediyenin telefonlarını kilitleyen vatandaşlar HDP'li belediyeye özür dilemeye davet etti. Apar topar afişleri kaldıran belediye belediye ise açıklamasında dünyanın ayağa kalktığı provakosyondan habersiz olduğunu itiraf etti. Söz konusu görselin Google'dan bulunduğunu açıklayan belediye, kullanılan karikatürün Hz.Peygamber'e hakaret karikatürü olduğunu bilmediğini savundu.

BELEDİYENİN TELEFONLARI KİLİTLENDİ

Yenişehir Belediyesi Kadın Müdürlüğü bünyesinde bir süredir çalışmalar yürüten Şiddet birimi tarafından yapılan açıklamada, "Çocuk Cinsel İstismarı" konulu billboard çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmak istendiği belirtildi. Afişin, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen yapıldığı belirtilen açıklamada, "Billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir" denildi.

HAKARET AFİŞLERİ KALDIRILDI

Fotoğrafı seçerken 'bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddia edilen amaçlar'ın düşünülmediğini öne süren Belediye, "Fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık. Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz" denildi.

Dünyada infiale neden olmuştu

Afişte yer alan karikatür, Danimarkalı bir karikatürist tarafından çizilmiş ve İslam dünyasında büyük infiale neden olmuştu. Karikatürde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık ve hakaret edilirken oluşturulmak istenen çirkin algı da saygısızlık olarak nitelendirilmişti. Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü ve yine belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin (Epi-Dem) logolarının yer aldığı ve "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlığıyla yayınlanan afişte, Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, Peygamber Efendimize hakaret eden skandal karikatürün yer aldığı işte o fotoğrafı yayınlandı. Yenişehir ilçesinin sokaklarına asılan afiş, sosyal medyada ise provokasyon olarak yorumlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber