'Dünyadaki bir takım güç odakları Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor'

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, dünyadaki bir takım güç odaklarının, Türkiye'nin daha fazla güçlenmesini ve çevredeki hadiselere aktif bir şekilde müdahil olmasını istemediğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dünyadaki bir takım güç odakları Türkiye'nin güçlenmesini istemiyor'

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soru üzerine Yılmaz, terör eylemlerini yapanların amacının, bu ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmak olduğunu belirterek, bunun farkına vararak terör karşısında dimdik ve birlik içinde durulması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Orta Doğu başta olmak üzere çevre ve bölgede önemli değişimlerin olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, "Dünyadaki bir takım güç odakları, Türkiye'nin daha fazla güçlenmesini ve etrafımızda olup biten bu hadiselere aktif bir şekilde müdahil olmasını istemiyor. Türkiye'yi kendi içine kapatmak istiyorlar. Türkiye iç meselelerle uğraşsın, kendi içinde kavga etsin ve kafasını kaldırıp etrafında ne oluyor diye bakmasın istiyorlar. Halbuki bu yaşanan hadiseler bizim kaderimizle, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili. Dolayısıyla bizim kendi içimizde bu kavgalara hiçbir şekilde prim vermeden birliğimizi sağlayarak dünyaya, çevremize bakmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan bu hadiselere bakıldığında, Türkiye'yi kendilerince dizayn etme çabası gördüğünü dile getiren Yılmaz, şunları ifade etti:

"Seçime doğru giderken, 'Birilerinin Türkiye'yi dizayn etme çabası var' diye düşünüyorum. Bu da vatandaşımızın iradesi üzerine aslında birilerinin ipotek koymaya çalıştığını gösterir. Ancak bunlar ne yaparsa yapsınlar, Türkiye artık belli bir seviyeye gelmiş bir ülke. Halkımız, dünyada ve bölgede ne olup bittiğini gayet iyi takip ediyor. Küçük çocuklar bile internetten, TV'den, çeşitli kanallardan olayları takip ediyor. Dolayısıyla artık bu terörün ülkeyi yönlendirme ve dizayn etme çabalarının hiçbir şekilde sonuç vermeyeceğine inanıyorum. Tam tersine, vatandaşımız bunun arkasındaki niyetleri gayet iyi okuyacaktır ve onlar neyi yaptırmak istiyorlarsa inanıyorum ki vatandaşımız tavrını net bir şekilde koyacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber