Kılıçdaroğlu ve Demirtaş bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi. Görüşme sonrası ilk açıklamayı Kılıçdaroğlu yaptı. ''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' diyen CHP lideri, Başbakan Davutoğlu'nu da ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. Beyefendi olay Ankara'da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu'' sözleriyle eleştirdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu ve Demirtaş bir araya geldi

HDP Eş genel başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı.

Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da meydana gelen terör saldırısından sonra MHP Genel Başkanı DEVLET BAHÇELİ ile HDP Eş Genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'dan randevu talep etmiş, Bahçeli görüşme isteğine olumsuz yanıt vermişti.

Görüşmeye CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel de katıldı.

KILIÇDAROĞLU: DAVUTOĞLU OLAYLARIN AĞIRLIĞI ALTINDA EZİLEN BİR KİŞİ

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak'' dedi. Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu'' yorumunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Yaşanan olaylardan duyduğumuz endişeleri dile getirdik karşılıklı olarak.

Ayrışan siyaset Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Endişe siyasetçiler için geçerli bir kavram olmaktan çıktı bütün dünyanın Türkiye için endişe duymaya başladı.

Siyasi partilerin elbette ki dünya görüşleri farklıdır ama sonuçta hepimiz vatandaşların çıkarları için mücadele ediyoruz.

Biz ayrışan değil beraber olan bir toplumdan yanayız.

Bu yüzden bu ziyaret çok önemliydi. Keşke bu ziyaretleri bütün siyasi partiler birbirlerine yapabilseler.

Biz CHP olarak üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.

DAVUTOĞLU'NUN CANLI BOMBALAR HAKKINDA AÇIKLAMALARI

Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Özellikle son günlerde yaptığı açıklamalar kendi içinde çelişkilerle dolu. Bu açıklamaları endişe ile izliyorum.

Suriye'den geldiler. Peki Suriye'den Ankara'ya kadar nasıl geldiler. Böyle bir şey olabilir mi. Sanki olay Suriye sınırında, Suriye topraklarında oldu.

Beyefendi olay Ankara'da oldu. Emniyete 500 metre mesafede oldu.

Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Toplumun vicdanı bunlardan rahatsız. Eğer siz yönetimde ciddi zaaf göstermişseniz bırakacaksınız bu kadar basit.

Uygar dünya yapıyorsa, Suudi kralı yapıyorsa biz neden yapmayalım. 2 bakanı azletmeli bunu yapmalı. Bunu yapmadığı takdirde kaç kişi ölecek ki istifa etsinler.

Güvenlik zaafı yoksa bu insanlar neden öldü?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber