Hakkari'de askerin 'mıntıka temizliği'ne DTP'li belediyeden suç duyurusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'de Dağ ve Komando Tugayı'nın, belediyenin temizliğini yetersiz bulup kentte çöp toplayıp ?Belediye bölücülük yapma işini yap' yazılı pankart taşınması nedeniyle, DTP'li Belediye Başkan Vekili İsmail Akboğa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Akboğa, savcılığa verdiği dilekçesinde, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek ve pankart taşıyan askerlerin belediyeyi töhmet altında bıraktıkları iddiasıyla haklarında kamu davası açılmasını talep etti.

Hakkari'de bulunan Dağ ve Komando Tugayı, geçen pazar günü ender görülebilecek bir eyleme imza attı. Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek başta olmak üzere tugayda görev yapan subay- astsubaylar eş ve çocuklarıyla, yaklaşık 500 sivil giyimli asker Fatih, Valilik ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde ellerine poşetlerle tek tek çöp topladı. Sivil giyimli askerler, ?Belediye bölücülük yapma' pankartı taşırken, megafonla halka seslenilerek halka etkinliğin amacı anlatıldı. Tugay Komutanı Tuğgeneral Cinek, cadde ve sokaklar ile evlerdeki vatandaşlara çöp torbası dağıtırken, kentin cadde ve sokakları çöplerden arındırıldı.

Hakkari'nin DTP'li Belediye Başkan Vekili İsmail Akboğa, olay günü Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin il dışında bulunduğunu, başkanlık görevini kendisinin yürüttüğünü belirterek, Cumhuriyet Savcılığı'na ?mıntıka temizliği'ne ilişkin belediyenin töhmet altında bırakıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Başkan Vekili İsmail Akboğa, Cumhuriyet Savcısı Ali Arslan'a verdiği dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

?Pazar günü sivil tugay askerleri tarafından şehir merkezinde belediye aleyhine pankartlar açıldı. Pankartlarda, ?belediye bölücülük yapma işini yap' yazılı pankartta vardı. Bu nedenle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanından şikayetçiyim. Askerleri şehir merkezine indirip ellerine pankart verip, çöp toplama bahanesiyle belediye töhmet altında bırakılıp, belediye kapısına kadar gelindi. Bu olay gazete ve televizyonlarda yayınlandı. Bu nedenle bu işi yapan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utku Cinek'ten şikayetçiyim. Belediye aleyhine pankart taşıyan şahıslardan da şikayetçiyim. Benim şikayetim belediye adınadır. Söz konusu olay günü ben belediye başkan vekilliği olarak belediye başkanlığı yapıyordum.'' Hakkari Belediye Başkan Vekili İsmail Akboğa, Cumhuriyet Savcılığı'na olayları yansıtan gazete haberlerine delil olarak sunarken, bazı kişileri de görgü tanıkları olarak gösterdi. Akboğa, ?Askerlerin taşıdığı ?belediye bölücülük yapma işini yap' pankartı bir çöp kampanyasının olmadığını açıkça ortaya koymuştur. Günlerdin tartışma konusu olan ve Türkiye'nin gündemine oturan konuyla ilgili belediye başkanlığımız avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber