'2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı'

"2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı" taslağı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul'da yapılan çalıştayda tartışıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2015 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı'

Haberleşme Genel Müdürlüğü e-Devlet Hizmetleri Daire Başkanı Ensar Kılıç moderatörlüğünde yapılan çalıştaya, kamudan, üniversitelerden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Bütüncül bir yaklaşımla yeni teknolojik olanakları, ihtiyaçlar ve küresel yönelimler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen çalıştayda, "Etkin e-Devlet ile toplumun yaşam kalitesini artırmak" vizyonuyla e-Devlet ekosistemini oluşturacak stratejik amaçlar, hedefler ve eylemler detaylı olarak ele alındı.

Eylem planı kapsamında, e-devlet ekosisteminin etkinliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanması, altyapı ve idari hizmetlere yönelik ortak sistemlerin hayata geçirilmesi, kamu hizmetlerinde e-dönüşümün sağlanması, kullanım ve şeffaflığın artırılması başlıklı 4 stratejik amaç belirlendi.

2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planı taslağı hazırlanırken ise ulusal stratejiler, planlar ve programlar incelendi, 270'den fazla başlıkta mevzuatın analizi yapıldı, e-Devlet uygulamaları konusunda başarılı 8 ülkenin yaklaşımları ele alınarak toplamda 840 kişinin katılımıyla tam gün süren 28 odak grup toplantısı gerçekleştirildi. E-Devlet kullanımın arttırılması, şeffaf devlet ve yerel yönetimler konusunda çeşitli analizler gerçekleştirildi.

Çalıştaya Anadolu Ajansını temsilen katılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka, yaptığı konuşmada, çalıştayın geleneksel devletten elektronik devlete geçişin stratejisini ve eylem planını hazırladığını belirtti.

Şıvka, "Çalıştayı, sunulan hizmetler için vatandaşın devletin ayağına gitmesi yerine devletin vatandaşın ayağına gideceği bir sistemin oluşturulması için yapılan bir çalışma olarak özetleyebiliriz. Tabi bu hizmetler için sadece en güncel teknolojilerin kullanılması ve kurumların entegrasyonu tek başına yeterli değildir. E-dönüşüm için ayrıca devletin vatandaşa bakış açısı ve hizmet anlayışının da değişmesi gerekmektedir" ifadelerini de kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber