Haydi ünlüler öğretmenliğe

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), alanında 'halk tarafından kabul edilmiş' ünlü kişilere öğretmenlik yolunu açmaya hazırlanıyor. Milli sporcu, devlet sanatçıları, yazarlar gibi halk tarafından kabul görmüş kişiler, ilkokul mezunu olsalar dahi alanlarında öğretmenlik yapabilecek. Konuyla ilgili müjdeyi İskoçya'nın Glasgow kentinde, 'İskoç Learning Direct School Projesi' seminerinde MEB Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar verdi.

ARİF SAĞ YOLU AÇTI

Taşar, Türkiye'de kendi mesleğinde önde gelen çok sayıda ismin, yasal eksiklikten dolayı eğitimde resmi olarak görev alamadığını belirterek, 'Arif Sağ çok defa başvurmasına rağmen, kendi müzik okulunda öğretmen olamıyor' dedi. Taşar, milli sporcuların, devlet sanatçılarının, yazarların, halk tarafından kabul edilmiş kişilerin meslek liselerinde öğretmen olabilmesi için bir yönetmelik çalışmasının başlatıldığını açıkladı. 'Mesleki Yeterlilikler Kanunu' ile bir altyapının hazırlandığını belirten Taşar, mesleğinin önde gelen isimlerine eğitimci kimliği kazandırılacağını kaydetti.

Yönetmelikte, 'uzman ve usta öğreticiler' maddesinin değiştirilmesiyle, özel öğretim kurumlarının dersin özelliğine göre görevlendireceği uzman ve usta öğreticilerde, artık lise mezunu olma şartı aranmayacak. İlkokul mezunları da yönetmeliğin 49'uncu maddesinde yer alan 'Kurumlarca ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumundan mezun öğretmen bulunmaması halinde dersin özelliğine göre uzman ve usta öğreticiler görevlendirilebilir' hükmü çerçevesinde usta öğretici olarak öğretmenlik yapabilecek.

Bakanlık, bu yönetmelik değişikliği ardından devlet sanatçılarının, sporcuların, alanında kendisini ispatlamış isimlerin öğretmenlik başvurularını değerlendirecek.

Seve seve giderim

SanatçI Arif Sağ, bakanlığın çalışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Alanında yetkin duruma gelmiş insanların eğitimci olabileceğini savunuyorum. Bu açıdan bakanlığın kararını doğru buluyorum. Halk müziğini derinlemesine bilen kaç adam var ki? Bu insanlara şans verilmeli. Müzikle ciddi anlamda uğraşanlar eminim öğrencilere daha fazla katkı sağlayacaktır. Daha önce de birkaç kez başvuruda bulunmuştum. Yine ekonomik hiç bir beklentim olmadan seve seve öğretmenlik yaparım.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber