Hayallerini kabartma tekniği ile kağıda döküyor

Eskişehir'de yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu 10 yaşında gözlerini kaybeden İlker Ertuğrul, kabartma tekniği ile çocukken gördüğü yerlerle ilgili aklında kalanları kağıda döküyor. Ertuğrul, Odunpazarı evleri, Alaaddin Camii ve parkının bulunduğu bir çalışmasını ise Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya hediye etmek istiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2015 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayallerini kabartma tekniği ile kağıda döküyor

İlker Ertuğrul, 10 yaşındayken gözlerindeki hastalık sebebiyle hiç görmemeye başladığını anlattı. Ameliyatlar sonrası sadece sağ gözünde bir ışığın yer aldığını belirten Ertuğrul, çocukluk döneminde gördüğü zamanlarda aklında kalan eserleri kabartma tekniği ile kağıda aktarıyor. Elinde hazır bulunan Odunpazarı evleri, Alaaddin Camii ve parkının bulunduğu bir eserini ise Vali Tuna'ya hediye etmek istediğini anlatan Ertuğrul, çalışmalarından para kazanmadığını ve çevresindeki insanlara hediye ettiğini anlatarak, "Ben 2001 yılından beri bu çalışmaları yapıyorum. Şekillerin yanında isim de yazabiliyorum. Kabartma olduğu için boyamıyorum. Noktalar kayboluyor ve pek de güzel olmuyor. Görme engelliler için kabartma yazı ve resim çok fazla anlam ifade ediyor. Dokunarak resmi anlayabiliyorlar ve hayallerinde canlandırabiliyorlar" dedi.

"HAYALİMDE CANLANDIRARAK ÇALIŞMALARIMA BAŞLIYORUM"

Yaptığı eserlerden dolayı şimdiye kadar kendisine bir desteğin olmadığını anlatan Ertuğrul, "Kültür merkezlerine giderek başvurularda bulundum, ama kabul edilmedim. Sebebi ise benim için bir özel hocanın tutulması gereğiymiş. Bana özel bir hoca tutmalarına gerek yok ki. Ben zaten yapabiliyorum. Sadece eserlerimi daha da kapsamlı, daha da benzer hale getirmek istiyorum. Bunun için de orada bulunan bir eğitmenin, yapacağım çalışma ile ilgili olan yeri ve çevresini anlatması yeterli. Olmuş ya da olmamış demesi benim için yeterli olacaktır. Şimdilerde Kız Kulesini yapmak istiyorum. Biraz zorlanıyorum, çünkü hiç görmedim. Bana anlatılanlar kadarıyla Kız Kulesini hayalimde canlandırarak eserime başlıyorum. Şimdilerde İstanbul'daki tarihi yapılara çalışmalarımda yer vermeyi çok fazla istiyorum" şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerinin rica etmesi üzerine görme engelliler için bir restorana menü hazırladığını da sözlerine ekleyen İlker Ertuğrul, şimdilerde Vali Tuna'ya hazırladığı çalışmayı hediye etmek, ve kendisine yardımcı olunmasıyla daha kapsamlı çalışmalar yapmak istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber