Şifa kaynağı 'Gilaburu' görücüye çıktı

Bir çok hastalıkta alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılan ve 'Şifa Kaynağı' olarak isimlendirilen, Gilaburu, Kayseri'nin Bünyan ilçesinde tanıtıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ekim 2015 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şifa kaynağı 'Gilaburu' görücüye çıktı

Bünyan Belediyesi tarafından ilçede çokça yetişen Gilaburu'nun hasat döneminde tanıtım programı düzenlendi. Tanıtıma, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, bazı AK Parti milletvekilleri, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, milletvekili adayları ile vatandaşlar katıldı. Programda konuşan eski Bakan Taner Yıldız, ''Gilaburu bitkisinin tanıtımında Bünyan Belediyesine ve Ankara temsilcilerine büyük görevler düşüyor. Hep beraber Bünyan'ı gilaburu ile birlikte layık olduğu yerlere getireceğiz" dedi.

YILDIZ: MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZLE KOALİSYON KURAMADIK

Konuşmasında siyasetle ilgili açıklamalarda da bulunan Yıldız, 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablo karşısında koalisyon hükümeti kurulması konusunda MHP ile bir araya gelip çalıştıklarını ifade ederek, ''MHP grubuyla çalıştık. Tabanlarımız bir, kardeşane çalışmışız, aynı mahallede oturuyoruz. Birbirimizi tanıyoruz, 'ülkücü kardeşlerimizle bir sorunumuz yok' diyoruz. Ama MHP koalisyona yanaşmadı. 1990'lı yıllarda Rahşan Ecevit, MHP'yi kastederek, 'Biz katillerle koalisyon yapmayız' dedi. Biz de 'kardeşlerimizle koalisyon yapabilir miyiz' diye uğraştık. Bu reva mıdır? Size 'katil' diyenlerle koalisyon yaptınız, size 'kardeş' diyenlerle koalisyon yapmadınız" şeklinde konuştu.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da, yaptığı konuşmada Bünyan'a yapılan yatırımları anlattı. Gülcüoğlu, "Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ilçede yapılacak konutlarla ilgili olarak görüşmelerimiz sürüyor. İlçemize 236 toplu konut, 9 park ve 4 spor kompleksinin yapılması planlanıyor" şeklinde konuştu. Gülcüoğlu, Gilaburu'nun çeşitli hastalıkların tedavisi konusunda şifa kaynağı bir özelliği bulunduğunu, bunun bilimsel olarak da çalışmalarının yapıldığını belirterek, Gilaburu'nun Bünyan'a özgü bir bitki olarak tanınması için da çeşitli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Konuşmaların ardından Taner Yıldız ve beraberindekiler, Gilaburu suyu içtiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber