Bombacı 9 kişi Suriye'ye kaçtı

Ankara saldırısını düzenleyen 9 kişilik timin Suriye'ye kaçtığı tespit edildi. Hücre evleri ve depolarını deşifre eden itirafçı Yakup Ş.'nin ise 'Etkin Pişmanlık'tan yararlanmak istediği belirtildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2015 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bombacı 9 kişi Suriye'ye kaçtı

YÜKSEL TEMEL

Ankara'da 102 kişinin ölümüne yol açan çifte canlı bomba saldırısının ardından soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklanırken, kilit isimlerden H.İ.D.'nin aralarında bulunduğu "yoklukta tutuklama kararı" çıkarılan 9 kişilik firari timinin izi sürülüyor. Bombacıların bulunduğu aracı Ankara'ya kadar getiren H.İ.D.'nin eskort aracı kullanan ve tutuklanan Yakup Ş.'yi de yönlendiren ve 2 yıl önce örgüte katılmasını sağlayan kişi olduğu belirtildi. Saldırı talimatının örgütün karargahının bulunduğu Rakka'dan H.İ.D.'ye iletildiği de tespit edildi. Örgütün Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki "Güvenli Evler" olarak adlandırılan hücre evinde son hazırlıklarını yaptıktan sonra yola çıktıkları kaydedildi. Emniyetteki ifadesinden örgütün Gaziantep'teki kadrosu ile hücre evleri ve depolarını deşifre edip yerlerini gösteren Yakup Ş.'nin "Etkin Pişmanlık" ve "Tanık Koruma" haklarından yararlanmak istediği belirtildi. Örgüt tarafından ölümle tehdit edilen Ş.'nin ailesine de koruma kararı için çalışma başlatıldı.

BİRİ 'GAZİANTEP EMİRİ'

Saldırıyla ilgili bazı detaylar da netleşmeye başladı. Anadolu ajansı, bombalı saldırıda görev alan ve Suriye'ye kaçtığı belirtilen 9 kişiden birinin DAEŞ'in Gaziantep emiri "Ebu Ali" olduğu bilgisine yer verdi. Ebu Ali'nin Gaziantep'te bulunan hücre evine yapılan baskında ise silah ve mühimmat ele geçirildi. Yapılan aramada 6 Kalaşnikof, susturuculu tabanca, 22 el bombasıyla silahlara ait bazı mühimmatlar bulunduğu öğrenildi. Saldırıyla ilgili detaylar "Gözcü" konumundaki Yakup Ş.'nin ifadeleriyle ortaya çıkmıştı. Örgüt tarafından kullanıldığını iddia eden Ş., "Etkin Pişmanlık" ve "Tanık Koruma" yasasından yararlanmak istediğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber