Atamaları durduran genelge, yürürlükten kaldırılmalı

Geçici Bakanlar Kurulundan dolayı yürürlüğe konulan 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi kaldırılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Kasım 2015 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atamaları durduran genelge, yürürlükten kaldırılmalı

7 Haziran seçimleri sonrasında, koalisyon kurma girişimleri olumlu sonuçlanmadı.

Sonrasında, Cumhurbaşkanınca alınan seçim kararı nedeniyle, 28 Ağustos'ta Geçici Bakanlar Kurulu oluşturuldu.

Anayasa gereğince, Geçici Bakanlar Kuruluna her partinin üye vermesi gerekiyordu ancak sadece HDP üye verdi. Diğer partiler ülkeyi seçime götürmek için kurulan Bakanlar Kurulunda yer almak istemedi. Sonrasında ise HDP'li vekiller de geçici bakanlar kurulundan ayrıldı.

Atamaları durdurulan 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi özellikle geçici hükümette yer alacak HDP'li vekillerin, kamuoyunu sarsacak alımlarını önlemek amacıyla yürürlüğe konulmuştu. Bunun yanı sıra hem iktidar partisinin hem de muhalefet partilerinin partizanca alım yapmamaları hedeflenmişti.

Gelinen noktada ise, şuanki geçici Bakanlar Kurulunda, muhalefet partilerinin görev almaması nedeniyle atanan bürokratlar ve Ak Partili vekiller yer almaktadır.

Dolaysıyla, 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesinin yürürlüğe konulma sebepleri ortadan kalktığı için, şuan bir çok atama işlemini kilitleyen bu genelgenin yürürlükten kaldırılması gerekmektedir.

1 Kasım itibariyle seçim sonuçları belli olmuştur. Ak Parti tek başına iktidar olabileceği için, yeni hükümetin kurulma işlemleri beklenmeden, kamudaki atama işlemlerini durduran 2015/9 sayılı Genelge, yeni bir Başbakanlık Genelgesiyle kaldırılmalıdır. Genelgenin kalkması için bir kanuna veya Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç bulunmamaktadır. Başbakan Davutoğlu imzalayacağı yeni bir Genelgeyle, eski Genelgeyi yürürlükten kaldırabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber