Hakkari'ye atanan 63 doktordan 26'sı göreve başlamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de, son iki dönemde Sağlık Bakanlığınca ataması yapılan 63 doktordan 26'sının göreve başlamadığı bildirildi.

AA muhabirinin Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Sağlık Bakanlığınca 30 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. ve 7.

dönem atamalarında, Hakkari'ye ataması yapılan 63 doktordan 26'sı görevine başlamadı. Göreve başlamayan doktorların, Sağlık Bakanlığına bildirildiği belirtildi. Bu arada, Hakkari'de, 51 uzman ve 63 pratisyen doktorun görev yaptığı kaydedildi.

HAKKARİ'NİN GÖNÜLLÜ TEK DOKTORU

Sağlık Bakanlığının son dönem atamasında, Hakkari Devlet Hastanesine gönüllü olarak tayinini isteyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikro Biyoloji Uzmanı Dr.

Hasan Karsen, Yüzüncü Yıl üniversitesi Araştırma Hastanesinde görev yaptığını, ancak bu yıl kendi isteğiyle Hakkari'ye geldiğini bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Karsen, kentte bu alanda hiç doktor bulunmadığını, bu nedenle, hastaların bu alanı tanıması için bilgilendirme çalışmalarına başladığını söyledi.

Herkesin gelip görevini yapması gerektiğini kaydeden Karsen, "Buradaki insanların da hizmete ihtiyacı olduğunu düşünerek geldim. Herkesin gelip görevini yapması gerekiyor. Şimdiye kadar alanımla ilgili uzman buraya gelmediği için vatandaşlar branşımı tanımıyor" dedi.

DOKTORLARINI BEKLİYORLAR

Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyünde ise vatandaşlar 7. dönem atamalarında, köylerine atanan doktorun gelmesini bekliyor.

Çevresindeki 8 köyde yaşayan yaklaşık 7 bin vatandaşa hizmet verdiği belirtilen köydeki sağlık ocağında, yalnızca bir 1 ebe ve bir sağlık memuru görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber