Danıştay, 2005 yılı Bütçe talimatının yürürlüğünü durdurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2006 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Maliye Bakanlığının Bütçe Uygulama Talimatı ile kemik erimesi (osteoporoz) ilaçlarının kullanımına getirilen kısıtlamaların yürütmesinin durdurdu. Kurul, hastalık derecesi ne olursa olsun kemik erimesi ilacı kullanması doktor raporuyla belirlenen hastaların da bu ilaçları kullanılacak hasta grubu arasına alınması gerektiğine işaret etti.

Emekli Sandığı emeklisi Kamuran Vural, tedavi gördüğü hastaneden aldığı kurul raporuyla kullanması uygun görülen ilaç bedelinin ödenmesi ve bu işlemin dayanağı Bütçe Uygulama Talimatının geri alınması için başvuruda bulundu.

Başvurusunun reddedilmesi üzerine Vural, buna ilişkin işlem ile bu işlemin dayanağı olan 9 Şubat 2005 günlü Resmi Gazete'de yayımlanan 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatının "Osteoporoz İlaçları Kullanım İlkeleri" başlıklı, osteoporoz ilaçların kullanılacağı hasta gruplarının belirlenmesine ilişkin maddesinin iptali ve söz konusu ilaç bedelinin ödenmemesi nedeniyle uğranılan zararın yasal faiziyle tazmini ve yürütmenin durdurulması istemiyle Maliye Bakanlığı ve Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü aleyhine dava açtı.

Danıştay 11. Dairesi, yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

Davacı Vural, karara itiraz ederek, yürütmesinin durdurulmasını istedi.

İtirazı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı yerinde görerek, işlemin ve dava konusu talimatın yürütmesini durdurdu.

Kurul, hastalık derecesi ne olursa olsun kemik erimesi ilacı kullanması doktor raporuyla belirlenen hastaların da bu ilaçları kullanılacak hasta grubu arasına alınması gerektiğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber