Sur ilçesinden terör saldırılarının izleri siliniyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2015 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur ilçesinden terör saldırılarının izleri siliniyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklerin kapatılması, açılan barikatların kaldırılması, taş ve moloz yığınlarının temizlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonların sona ermesinin ardından ilçede terör saldırılarının izlerinin silinmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İlan edilen sokağa çıkma yasakları süresince gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerden temizlenen ilçede hayat normale döndü.

Kaymakamlıkça görevlendirilen ekipler, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde terör saldırılarından geriye kalan, tarihi yapıların çevresi ve yol kenarlarında biriken moloz ve taşları iş makineleriyle kaldırıyor.

Kaymakamlık görevlilerine çalışmaları sırasında polis ekipleri de eşlik ediyor.

Sur'da hava destekli 4 gün süren operasyonlara, özel harekat timlerinin de bulunduğu 2 bin 816 personel katılmıştı. Çalışmalar kapsamında, polis ekipleri iş makineleriyle teröristlerce kurulan çok sayıda barikatı kaldırmış, hendekleri kapatmış ve patlayıcı tuzakları imha etmişti. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin havadan görüntü almasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırılmıştı. Onlarca teröristin yakalandığı operasyonlarda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber