Kalkınma Ajanslarının iç denetçi ilanlarına başvuran olmuyor

Mevzuattaki ağır şartlardan dolayı, Kalkınma Ajansları iç denetçi istihdam edemiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ekim 2015 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalkınma Ajanslarının iç denetçi ilanlarına başvuran olmuyor

Bir çok ajansta, iç denetçi kadroları boş bulunuyor.

Kalkınma Ajanslarının arasında, 2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak ilana çıkmasına rağmen, iç denetçi istihdam edemeyen ajanslar bulunmakta.

İç denetçi istihdam edilememesinin nedeni, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun 18 inci maddesidir. Bu madde şu şekildedir:

"Uzman personel ve iç denetçi, hukuk, iktisat, maliye, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, istatistik, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, matematik, sosyoloji, mimarlık, şehir ve bölge planlama ile mühendislik dallarından veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmuş, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce dilinden en az 70 puan almış veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip adaylar arasından istihdam edilir. Ayrıca, iç denetçide kamuda denetim elemanı olarak en az on yıl çalışmış olma şartı aranır." hükümleri yer almaktadır.

Görüleceği üzere 10 yıl denetim elemanı olarak çalışmış olma şartı çok ağır bir şarttır. Bu şarttan dolayı, ajansların ilanlarına başvuran olmamaktadır.

Kanunda yer alan hükmün değiştirilmesinde yarar bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber