Arınç: 276'nın kapısındayız

"Allah'ın izniyle 5 ay sonra seçimlere giderken size müjde vermek istiyorum 276'nın kapısındayız bir omuz vereceksiniz, bir destek olacaksınız herkes oyunu 2'ye 3'e katlayacak biz Allah'ın izniyle yine en güçlü iktidar olacağız. Bundan eminim çünkü Allah, yolunda yürüyenlerle beraberdir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2015 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: 276'nın kapısındayız

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Allah'ın izniyle 5 ay sonra seçimlere giderken size müjde vermek istiyorum. 276'nın kapısındayız. Bir omuz vereceksiniz, bir destek olacaksınız herkes oyunu 2'ye 3'e katlayacak. Biz Allah'ın izniyle yine en güçlü iktidar olacağız. Bundan eminim çünkü Allah, yolunda yürüyenlerle beraberdir" dedi.

AK Parti adaylarına destek vermek amacıyla Şanlıurfa'ya gelen Arınç, Harran ilçesine bağlı Minare Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. Arınç, AK Parti'nin bugüne kadar girdiği tüm seçimlerde başarılı sonuçlar elde ettiğini anımsatarak, bu geleneğin süreceğine inandığını belirtti.

Geçen seçimlerde çok iyi olmalarına rağmen AK Parti'nin tek başına iktidar olamadığını vurgulayan Arınç, böyle bir partinin mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arınç, seçimlerden sonra herkesin Türkiye'de kimin ne yapmaya çalıştığını iyi gördüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"Mecburen 5 ay sonra milletin önüne çıkıyoruz. Bu 5 ay içerisinde Türkiye ne hale getirilmek istendi, Türkiye'nin huzurunu kaçırmak isteyenler ne yaptı, ekonomisini bozmaya çalışanların, içeriden ve dışarıdan el ele verip de Türkiye'yi tökezlemek isteyenlerin ne yapmak istediğini herkes gördü. Allah'ın izniyle 5 ay sonra seçimlere giderken size müjde vermek istiyorum. 276'nın kapısındayız. Bir omuz vereceksiniz, bir destek olacaksınız herkes oyunu 2'ye 3'e katlayacak. Biz Allah'ın izniyle yine en güçlü iktidar olacağız. Bundan eminim çünkü Allah, yolunda yürüyenlerle beraberdir. Biz inancımıza, imanımıza, milletimize, memleketimize hizmetten başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Allah hepimizin yolunu ve bahtını açık etsin."

AK Parti'nin bugüne kadar çok büyük hizmetlere imza attığını ve Türkiye'nin gelişmesi için her anlamda çalışmalar yaptığını belirten Arınç, terör sorununu bitirmek için Çözüm Süreci'ni başlattıklarını anımsattı.

Arınç, ülkede huzur sağlamak ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için her türlü fedakarlığı yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi Türkiye'de maalesef bir terör sorunu çıktı. Vardı bir ara, çözüm süreci içerisinde durulmuştu. Şimdi özellikle 7 Haziran'dan sonra, öncesinde de çok kötü şeyler yapıyorlardı ama bu kadar cinayet işlenmiyordu. Şimdi askerimize, polisimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza büyük işkencelerle katliam yapılıyor, insanlarımız hayatını kaybediyor. Daha çok PKK terör örgütü şimdi artık hastaneleri bombalıyor, kendi hastamızın tedavi olacağı, eğer İzmir'deki hastanenin aynısını biz Şemdinli'ye yapmışsak bombalıyor içindeki hastalarıyla beraber. Okullar yapıyoruz, okullar bombalanıyor, ambulans gönderiyoruz ambulanslar ateşe tutuluyor, yollar kazılıyor içine bombalar yerleştiriliyor."

- "Halkını öldürme konusunda gözü yaşarmayan teröristtir"

Terörle mücadelede asla taviz vermeyeceklerini belirten Arınç, "Biz bu terörle mücadele edeceğiz. Bunu yapanların hepsinin cezasını adalette verecek. Elbette çatışma olursa başka türlü hayatlarını kaybedecekler. Devlete baş kaldıran, millete silah çeken, kendi halkını öldürme konusunda hiç gözü yaşarmayan insanlar teröristtir. Bu insanlık suçunu işleyen herkese biz hükümet olarak karşı dururuz. Ülkemizdeki terör sorununu bitirmek için sadece silahı da kullanmayız. Aynı zamanda siyasi ve sosyal toplumsal bir takım çarelerle de dağa çıkmaların önüne geçmek, dağdan indirmek için bir çözüm süreci başlatmıştık. Biz çok şeyler yaptık ama onlar gizliden gizliye silahlanmışlar. Bugün alçakça, haince, kalleşçe maalesef bu katliamları, bu cinayetleri işliyorlar. Allah şehitlerimize, ölen masum insanlarımıza rahmet etsin. Allah'ım bilerek bu cinayetleri işleyenleri Kahhar ismiyle kahreylesin" diye konuştu.

- "AK Parti'nin önünü kesilmeye çalışıldı"

Arınç, kurulduğundan bugüne kadar AK Parti'nin sürekli önünün kesilmeye çalışıldığını savundu. Arınç, "Sonra AK Parti'yi içeriden bölmeye çalıştılar. 3-5 kişi aldandı gitti dışarıda başka bir parti kurdu onlar da iflas etti yine biz iktidarda kaldık. Bu yüzden en akıllıca yol Parlamento'ya giren parti sayısını artırmak. Eğer dördüncü parti de barajı aşıp girerse içeriye o zaman AK Parti, ne kadar yüksek oy alırsa milletvekili sayısı düşecek diye hesap yaptılar" ifade etti.

Muhalefet partilerinin Türkiye'yi yönetecek güce sahip olmadığını ileri süren Arınç, söz konusu partilerin tek amacının AK Parti'nin tek başına iktidarını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber