İstanbul'daki terör örgütü DAEŞ operasyonunda 2 tutuklama

İstanbul'da, terör örgütü DAEŞ'in Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa sorumlularıyla bağlantılı oldukları ve sansasyonel eylem yapacakları ileri sürülen iki kişi tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2015 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'daki terör örgütü DAEŞ operasyonunda 2 tutuklama

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce Büyükçekmece'de bir adrese düzenledikleri operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa sorumlularıyla bağlantılı oldukları ve sansasyonel eylem yapacakları ileri sürülen Abdül Selam K. ile Suriyeli Hamit El A'yı gözaltına aldı.

Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine birçok defa gittikleri belirtilen şüphelilerden Abdül Selam K'nın, örgütün "hücre" sorumlusu olduğu öne sürüldü.

Abdül Selam K'nın, 26 Ekim'de Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki operasyonla eş zamanlı olarak İstanbul'da düzenlenen baskında, "eylem timi" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemece tutuklanan Mustafa H, Osman M, Mustafa M, Mehmet S. ve Adnan G'nin elebaşılığını yaptığı iddia edildi.

Şüphelinin, beraberindekilerle planladığı sansasyonel eylemler için Diyarbakır'dan talimat beklediği ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abdül Selam K. ve Hamit El A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber