Görmez: İslam üniversitesine ihtiyacımız var

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez İslam coğrafyasında artan sorunların üstesinden gelebilmek için dünyanın her tarafından ilim adamlarının görev aldığı uluslararası bir İslam üniversitesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Kasım 2015 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görmez: İslam üniversitesine ihtiyacımız var

Rusya'nın başkenti Moskova'ya çeşitli temaslarda bulunmak için giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Yeni Şafak'ın sorularını cevapladı. "Bugün sadece Müslüman coğrafya değil İslam dininin kendisi de bir tehlike ile karşı karşıya" diyen Görmez şöyle konuştu "Bugün topyekün ilmi müktesabatımız Müslümanların yaşadığı sorunların üstesinden gelebilecek konumda değil. İşte bunun için tarih boyunca bütün dünyaya öncülük yapmış İstanbul'da dünyanın her tarafından öğrencisi olan ve dünyanın her tarafından ilim adamlarının görev aldığı bir uluslararası İslam Üniversitesi'ne muhtaç olduğumuzu düşünüyorum."

DÖRDÜNCÜ ZOR DÖNEM

Görmez, İslam tarihinin en zor süreçlerinden birini geçirdiğini anlattı. Bu dönemi 'dördüncü zor dönem olarak tarif ettiğini söyleyen Görmez "Birinci dönem, Hz Osman'ın katliyle başlayan fitne dönemleridir. İkinci dönem Moğol istilası ve Haçlı seferlerinin birlikte İslam dünyasının üstüne geldiği dönemlerdir. Üçüncü dönem Osmanlı Devleti'nin yıkıldığı dönemdir. Dördüncü zor dönem ise bugün Şam'da, Bağdat'ta, Yemen'de gördüğümüz üzücü hadiselerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber