Akupunktur ile ideal kiloya kavuşma imkanı

Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin, tıbbi değerlendirme sonrası kişiye özel düzenlenen akupunktur programı ile ideal kiloya ve sağlığa kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2015 19:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Akupunktur ile ideal kiloya kavuşma imkanı

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ve Medikal Akupunktur Uzmanı Dr. Ayşegül Elbir Şahin "akupunktur ve obezite" hakkında bilgi verdi. Dr. Şahin "Günümüzde kadın erkek herkesin hayalidir ideal kilosuna kavuşmak. Sadece güzel görünmek için değil sağlıklı kalabilmek için de gereklidir. İdeal kiloya ulaşıldığında migren, yalancı tümör sendromu, kolesterol, karaciğer yağlanması, metabolik sendrom, polikistik over sendromu, ödem tutma, depresyon, uyku apnesi, astım, yüksek tansiyon, reflü, eklem ağrıları, gut, kalp hastalıkları riski ciddi oranda azalır ve yaşam kalitesi artar" dedi.

Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin açıklamasında, "Kilo sorunu yaşayan insanların çoğu iştah kontrolünde problem yaşamaktadır. Bu nedenle başlanan diyetler hep yarım kalır. Diyabet, hipotiroidi gibi kilo alımına neden olan sistemik bir hastalığın olması, yanlış beslenme biçimleri ve egzersizden uzak bir yaşam tarzı kilo vermeyi iyice zorlaştırır" bilgilerine yer verdi.

Akupunkturun, hastalık tedavilerinde ve iştah kontrolünde oldukça başarılı olduğunu söyleyen Dr. Ayşegül Elbir Şahin şöyle devam etti: "Akupunktur; yemek ve tatlı yeme isteğini normal seviyelere indirir. Daha az yiyerek doyduğunuzu fark edersiniz. Su içme isteğini artırır, stresi azaltır, mide yanması, şişkinlik ve sık acıkma şikayetleri ortadan kalkar. Mide barsak sistemi düzenli çalışmaya başlar. Salgılattığı hormonlar sayesinde kendinizi daha dinç, enerjik ve iyi hissedersiniz."

Dr. Ayşegül Elbir Şahin, "Yanlış beslenme sigara bağımlılığı gibi kötü bir alışkanlıktır. Doğru beslenmeyi öğrenme döneminde alabileceğiniz en güzel desteklerden biri akupunktur tedavisidir. Tıbbi değerlendirme sonrası size özel düzenlenen akupunktur programı ile ( haftada 1 veya 2 seans, sadece kulak veya kulak + vücut akupunkturu ile ) ideal kilonuza ve sağlığınıza kavuşmanız mümkün" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber