Gözaltına alınan 3 ÖSYM personeli, 2010 KPSS puanıyla atanmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 09:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Gözaltına alınan 3 ÖSYM personeli, 2010 KPSS puanıyla atanmış

ÖSYM'ye kozmik KPSS operasyonu
Mesut Hasan BENLİ/ANKARA

2010 yılında KPSS kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, dün sürpriz bir operasyon yapıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), soruşturma dosyasındaki 3 bin 254 şüphelinin hesap hareketlerine ilişkin raporu savcılığa sundu.

Raporda, ÖSYM çalışanı iki şüphelinin banka hesaplarında, ciddi miktarda para hareketliliği olduğu tespit edildi. Şüphelilerin bazı para transferleri işlemlerinin açıklamalarında "himmet" ifadeleri kullandıkları belirtildi.

İki kişinin HTS (Kimi, ne zaman nerede aradığını ve ne kadar konuştuğunu gösteren kayıtlar) bilgilerini inceleyen savcılık, şüphelilerin Gülen Cemaati'nin Ankara bölge imamı olduğu ileri sürülen C.K. ve eğitim imamı olduğu iddia edilen Y.R. ile görüşmelerini saptadı. ÖSYM'nin kozmik odası olarak bilenen soru hazırlama biriminde çalışan İbrahim K. ve İbrahim U. ile irtibatlı olduğu belirlenen Şule U. gözaltına alındı. ÖSYM'nin bu birimindeki bilgisayarlara el konuldu. 3 şüphelinin kopya iddialarıyla gündeme gelen 2010 yılı KPSS'de aldıkları puanlarla ÖSYM'ye atandıkları belirlendi. Şüphelilerin 4 yıldır ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde çalışmaları nedeniyle kurumun bu süreçte yaptığı tüm sınavların da şaibeli hale geldiği iddia edildi. Savcılık, ÖSYM'nin son 5 yılda yaptığı tüm sınavları da mercek altına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber