5 bin özel harekatçı polis alım sonuçları belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca Üniversite Mezunu adaylar arasından 5000 Özel Harekat branşlı polis memuru adayı öğrenci alımı için yapılan sınav sonuçları açıklandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 bin özel harekatçı polis alım sonuçları belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü, ihtiyacı olan 5000 özel harekat branşlı polis memuru adayı öğrenci alımı için başvuranlardan giriş şartlarını haiz 17.756 kişinin girdiği sınav sonuçlarını açıkladı.

Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitime alınacak polis memuru adaylarının sayısına göre, sınavda başarılı olan asil aday ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun % 30'u oranında yedek aday belirlendi.

ADAYLARIN DEĞERLENDİRMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Adaylar sınav sonuçlarını, Emniyet Genel Müdürlüğünün http://www.egm.gov.tr/ internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının http://www.pa.edu.tr/ internet sitesinden, T.C. kimlik numarası ve sekiz rakamlı doğum tarihini girerek öğrenebilecekler. Bu açıklama, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Asil olarak başarılı olan adaylar en geç 06 Aralık 2015 günü saat 18:00'e kadar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde hazır bulunacaklardır.

Asil kazanan adayların Polis Meslek Eğitim Merkezine geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilen adayların yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ADAYLARIN DEĞERLENDİRMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber