Erdoğan: Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, hayırseverlerin katkılarıyla yapılan TOGEM-DER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Anaokullarının açılış törenine katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2015 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, anaokulundan ortaöğretime zorunlu öğrenim çağında olan 259 bin 282 özel öğretim ihtiyacı olan çocuk bulunduğunu belirterek, "Bunların yüzde 80'i eğitimlerini kaynaştırma yoluyla sürdürüyor. Yani akranları ile birlikte eğitim alıyor, yaşadıkları çevreden ayrılmadan topluma entegre oluyorlar. İnşallah sivil toplumumuzun desteğiyle bu oran yüzde 100'e ulaşacaktır" dedi.

Emine Erdoğan, "Erken Tanı, Erken Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Anaokullarının Ümraniye'de düzenlenen açılış törenine katıldı.

Erdoğan, okul öncesi eğitimi "gömleğin ilk düğmesi" şeklinde tanımlayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onu doğru iliklemek, insanın tüm hayatına yön verir. Çocukların zeka gelişiminin yüzde 70'i 7 yaşına kadar tamamlanmaktadır. Bu dönemde çocuklar öz güven duygusunu kazanmaktalar. Öğrenmeye ilgi ancak bu dönemde uyandırılıyor. Çocukların var olan yetenekleri, bu yaşlarda ortaya çıkarılabiliyor. Okul öncesi eğitime yapılan 1 liralık yatırım, 7 lira olarak geri dönmekte. Bu konuda yapılan tüm uluslararası araştırmalar, okul öncesi eğitim almış çocukların sosyal ilişkilerde başarılı olduğunu, uyum becerilerinin çok daha gelişmiş olduğunu göstermekte. Adli vakalara bulaşma ve madde bağımlılığı riskinin daha az olduğuna da işaret ediyorlar. Çocukların bu özel dönemine iyi yatırım yapmak, geleceğimizin garantisidir aynı zamanda."

"Hiçbir çocuğumuz kendini toplumdan dışlanmış hissetmeyecek"

Emine Erdoğan, Türkiye'de son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının bu alanda önemli yatırımları olduğuna değinerek, şöyle dedi:

"Şu anda anaokulundan ortaöğretime zorunlu öğrenim çağında olan 259 bin 282 özel öğretim ihtiyacı olan çocuğumuz var. Bunların yüzde 80'i eğitimlerini kaynaştırma yoluyla sürdürüyor. Yani akranları ile birlikte eğitim alıyor, yaşadıkları çevreden ayrılmadan topluma entegre oluyorlar. İnşallah sivil toplumumuzun desteğiyle bu oran yüzde 100'e ulaşacaktır. Hiçbir çocuğumuz kendini toplumdan dışlanmış hissetmeyecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber